16.12.2022.

Radovi na rekonstrukciji zgrade Obiteljskog centra u završnoj fazi

Slika7


Najkasnije do sredine siječnja 2023. godine trebali bi biti završeni radovi na rekonstrukciji zgrade unutar Kampusa za potrebe Obiteljskog Centra u Koprivnici. Ovu informaciju iznijeli su  ravnatelj  koprivničkog Centra za socijalnu skrb Danijel Rušak i predstojnica  Podružnice Obiteljskog centra Silvija Čavić na sastanku projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih je nositelj Centar za socijalnu skrb Koprivnica koji je održan 15. prosinca 2022. godine. Uz predstavnika Koprivničko-križevačke županije koja je partner u projektima, na sastanku, na kojem su razmatrana i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje, sudjelovale su i predstavnice PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Ida Kovač Očenašek i Tamara Pšeničnik koje pružaju stručnu pomoć u provedbi projekata. Radi se o dva projekta – „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ i „Obiteljski centar kao mjesto podrške“ financiranih iznosom od 8,5 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

Slika2

Nakon završetka radova slijede će radnje vezane za opremanje prostora koje bi trebalo biti okončano do svibnja sljedeće godine, a kada se očekuje preseljenje sedmero djelatnika/djelatnica sa sadašnje adrese, koju dijele s Centrom za socijalnu skrb, na novu adresu. Ovo prostorno razdvajanje na svojevrsni način se poklapa i sa statusnim s obzirom da novim Zakonom o socijalnoj skrbi Obiteljski centar u Koprivnici i Centar za socijalnu skrb Koprivnica postaju područne jedinice dvije zasebne ustanove sa sjedištem u Zagrebu – Hrvatskog zavoda za socijalni rad i Obiteljskog centra.

Slika5

Predstojnica Čavić na sastanku je izvijestila kako se aktivnosti i u sklopu drugog, tzv. soft projekta, a koje uključuju edukacije zaposlenica ali i radionice i edukacije za stanovnike s područja cijele županije, također odvijaju prema planu i u zadanim vremenskim okvirima.

 Slika14

„Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda“

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.

Slika12

Slika13

Služba ureda župana


Pročitano 833 puta