15.12.2022.

Na sjednici županijskog Savjeta za prometa raspravljalo se o stanju sigurnosti i Planu rada za 2023. godinu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20221215 1210421


U prostorijama Županijske uprave danas je održana 51. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin, a prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac te viši savjetnik Tomislav Teskera.

IMG 9104

Damir Jančijev iz Policijske uprave koprivničko-križevačke okupljenima je predstavio informacije o stanju sigurnosti u prometu. Odnosu na prošlu godinu i dalje se bilježe negativni trendovi u svim segmentima prometa na cestama na području županije (povećan broj prometnih nesreća, povećan broj smrtnih ishoda u nesrećama, teško stradalih osoba, materijalne štete…). Istaknuto je kako je potrebno višegodišnje praćenje relevantnih faktora koji utječu na sigurnost prometa na cestama.

IMG 9100

Sljedeća točka dnevnog reda bio je Programa rada Savjeta za 2023. godinu, koji je jednoglasno usvojen.

20221215 121203

Sjednici su prisustvovali i Davor Bobičanec iz Hrvatskih cesta koji je predstavio informacije o radovima i projektima na državnim cestama i prijelazima te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, koji je govorio o projektima iz nadležnosti ŽUC-a. O aktivnostima auto klubova govorili su Boris Dušić iz Auto kluba Koprivnica, Pero Krešić iz Auto kluba Đurđevac i Martina Švagelj Zidarić iz Auto moto kluba Križevci, a sjednici je prisustvovala i ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

Služba ureda župana

Pročitano 703 puta