14.12.2022.

Župan s devet poduzetnika potpisao 264 tisuće kuna vrijedne ugovore potpora za samozapošljavanje

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 9090


U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je potpisao 264 tisuće kuna vrijedne ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje „Start up“ s devet korisnika s područja županije.

Podsjetimo kako je u istu svrhu u kolovozu ove godine dodijeljeno 390 tisuća kuna za 13 korisnika s područja županije, što ukupno iznosi  654 tisuće za 22 korisnika, a maksimalan pojedinačni iznos je 30 tisuća kuna.

Župan je naglasio četverogodišnji kontinuitet ove potpore koja direktno pomaže poduzetnicima te dodao kako je dosad isplaćeno ukupno 1,8 milijuna kuna iz županijskog proračuna.

IMG 9043

quote desni 3Zadovoljstvo nam je pomoći vam u prvim koracima na profesionalnom putu, a ova se mjera potpora pokazala izuzetno korisna i opravdana. Vjerujem kako će vam ova sredstva biti dodatni zamašnjak u uspješnijem snalaženju na zahtjevnom tržištu te vam čestitam na odlučnosti i poduzetničkim inicijativama. Želim vam mnogo uspjeha u poslovnom i privatnom životu, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku“, istaknuo je župan.

IMG 9056

U ime korisnika potpora obratila se Anđelina Galešić, vlasnica tvrtke AM STATERA te zahvalila Županiji što je prepoznala potrebu za potporom samozapošljavanja poduzetnika, dodavši kako će sredstva uložiti u unaprjeđenje kvalitete svoje djelatnosti.

Spomenimo i  kako je novozaposleno devet osoba, a djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su: proizvodnja i obrada stakla, montaža suha gradnje, računovodstvene usluge, cvjećarsko-aranžerske usluge, saloni za uljepšavanje, fotografiranje te pružanje usluga čišćenja.

Potpisivanju ugovora s poduzetnicima prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te viša savjetnica za gospodarstvo Jasna Sabolić.

Služba ureda župana


Pročitano 745 puta