09.12.2022.

Održan Školski medni dan

Fotografija 1. Hlebine


U osnovnim školama Koprivničko-križevačke županije obilježen je Školski medni dan, a taj se program provodi u prvim razredima povodom obilježavanja blagdana Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Kloštar Podravski

Vlada Republike Hrvatske u svibnju je usvojila Program „Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu“, a zajednički ga provode Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

OŠ Molve

Koprivničko-križevačka županija prijavila se na javni poziv Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a ove je godine uključeno 455 prvašića ( uključeno i pet pčelara s područja naše županije).

Đelekovec

Program se provodi od 2018. godine, a cilj je povećanje udjela meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, promocija meda lokalnih proizvođača i prateće prepoznatljive Nacionalne staklenke za med te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

20221201 110823 1

Služba ureda župana

Pročitano 687 puta