09.12.2022.

Središnji laboratorij za kontrolu kvalitete mlijeka obilježio 20. godišnjicu rada

DSC 3275 768x512


Središnji laboratorij za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevcima koji djeluje u sklopu Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu obilježio je dva desetljeća rada. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren koji je u prigodnom govoru čestitao na uspješnom radu laboratorija.

DSC 3058 768x512

quote desni 3

Ova gospodarska djelatnost u velikoj je mjeri zahvaljujući i kontroli dosegla razinu s kojom možemo konkurirati i puno šire od Lijepe naše. Pratim razvoj ove ustanove i treba se zahvaliti svima koji su bili uključeni u rad od samih početaka kao i onima koji su cijelo vrijeme podržavali rad. Nova ulaganja koja su najavljena sigurno će pomoći u daljnjem razvoju laboratorija, istaknuo je župan Koren.

 Uzvanicima su se obratili i Voditelj Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda Ivica Vranić koji je kazao kako se Središnji laboratorij za kontrolu kvalitete mlijeka razvio u jedan od vodećih laboratorija u području kontrole kvalitete mlijeka u ovom dijelu Europe, potom zamjenik ravnateljice HAPIH-a Krunoslav Karalić koji je najavio ulaganje u laboratorij u iznosu od pet milijuna kuna te saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Aktivnosti laboratorija predstavila je kroz prezentaciju voditeljica Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka Danijela Stručić koja je napomenula kako je laboratorij od 2003. do 2021. godine ispitao više od 53 milijuna uzoraka mlijeka.

Dodajmo kako su svečanosti nazočili i dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, predstavnici Zagrebačke županije i Grada Zagreba, predsjednik SUHUH-a Branko Kolak, predsjednica HMU-a Vera Volarić, bivši ravnatelj HSSC-a Krešimir Kuterovac, prva voditeljica Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka Ana Dakić, bivši predsjednik Povjerenstva za uspostavu kontrolu kvalitete mlijeka u Hrvatskoj Ivan Jakopović,  predstavnice HUSIM-a i brojnih proizvođačkih organizacija.

Na kraju svečanosti zahvalnice su primili Ana Dakić, Krešimir Kuterovac, Ivan Jakopović i Vera Volarić. Prikazan je i prigodni film o djelatnostima Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a u glazbenom programu nastupili su Ana i Stjepan Fortuna te Svita.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 862 puta