08.12.2022.

Održana Početna konferencija projekta „Želim dobar život“

3


Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije jučer je održalo Početnu konferenciju za projekt „Želim dobar život“ kojim će se zaposliti 12 žena pripadnica ranjivih skupina, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su upisane u Evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

One će pružati pomoć i podršku za najmanje 72 starije i nemoćne osobe na području županije do polovice travnja iduće godine te na taj način omogućiti osobama u potrebi dostojanstven i kvalitetniji život. Zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je prisustvovao početnoj konferenciji, čestitao je Društvu na projektu te istaknuo vrijednost koje udruge imaju za civilno društvo i naglasio kako se projektima zapošljavanja gerontodomaćica koji se provode već dugi niz godina pruža kvalitetna izvaninstitucionalna usluga koja je od velikog značaja za starije i nemoćne osobe.

Prigodnim riječima se obratila i predsjednica Društva Radmila Funtek koja je zahvalila svim partnerima na projektu vrijednom 587.350,00 kuna koji je u 100 postotnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Dodajmo kako su partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Koprivnica, Centar za socijalnu skrb Križevci, Centar za socijalnu skrb Đurđevac, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac.

Služba ured župana


 


Pročitano 773 puta