24.11.2022.

Županija i županijski Zavod za hitnu medicinu prvi u Hrvatskoj nabavili vozilo s automatiziranim nosilima

Naslovna


U dvorištu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je održana svečana primopredaja novog izvanbolničkog vozila hitne medicinske službe s automatiziranim nosilima vrijednog preko milijun kuna. Zavod je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom prvi u Hrvatskoj nabavio ovakvo vozilo s nosilima koja u potpunosti samostalno dižu i spuštaju pacijenta, što će značajno olakšati svakodnevni rad djelatnika hitne medicinske službe te osigurati visoku razinu sigurnosti pacijentima.

Predstavljena je i nova ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu KKŽ Zlatica Kučko Gudelj, koja je danas stupila na dužnost, a neposredno prije primopredaje vozila, župan i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić sastali su se s njom u prostorima Županijske uprave te razgovarali o planovima i programu za naredno razdoblje.

IMG 4459

Ravnateljica Kučko Gudelj zahvalila je na ukazanom povjerenju te dodala kako osjeća veliku odgovornost i poštovanje prema djelatnosti hitne medicine, a i sama dolazi iz administrativnog dijela zdravstvenog sustava te se imala priliku upoznati s obvezama i načinom rada zdravstvenih ustanova.

Zahvaljujem Županiji na kontinuiranom ulaganju u Zavod, posebno u smislu opreme i vozila, ali i kadrova u čiju sam se kvalitetu rada uvjerila. I nadalje ćemo raditi na edukaciji i usavršavanju naših djelatnika kako bismo svi zajedno što uspješnije obavljali našu zadaću, odnosno bili na usluzi građanima koji nas trebaju. Hvala svima na dobrodošlici i ukazanom povjerenju“, poručila je ravnateljica Kučko Gudelj.

Župan je, uz čestitke novoj ravnateljici, izrazio želju za nastavkom uspješne suradnje te je ujedno zahvalio vršiteljici dužnosti ravnateljice Valeriji Bartolić na odgovornom i kvalitetnom radu.

Što se tiče novog vozila, djelatnici županijskog Zavoda na ideju za nabavu došli su prilikom posjeta amsterdamskoj hitnoj službi u sklopu EU projekta „Danas učimo – sutra spašavamo!“.

IMG 4330

V.d. ravnateljice Zavoda Valerija Bartolić poželjela je dobrodošlicu novoj ravnateljici uime svih djelatnika te istaknula kako je u suradnji sa Županijom nabavljeno ovo suvremeno vozilo, prvo takvo u Hrvatskoj, koje će smanjiti ozljede djelatnika prilikom svakodnevnog prenošenja pacijenata i dodatno unaprijediti djelatnost hitne medicine.

IMG 4390

Tekst vozilo

Župan je naglasio važnost ulaganja u sustav hitne medicine, čiji su osnovni alat suvremena vozila i oprema: „Prosječna starost vozila u Zavodu oko dvije do tri godine, po čemu smo u državnom vrhu, a uz jedinstveno vozilo poput ovog koje smo danas predstavili, možemo reći kako to dovoljno govori o tome koliko smo predani podizanju kvalitete zdravstvene zaštite za naše građane. Zdravstveni sustav ove županije promatramo kao cjelinu što je i garancija njegove uspješnosti, a naša ćemo ulaganja, u suradnji s novom ravnateljicom, nastaviti i dalje.“

IMG 4395

Župan je zatim ravnateljici Kučko Gudelj simbolično uručio ključeve, a karakteristike novog vozila predstavio je Vladimir Grubišić, uime tvrtke proizvođača Stryker, dodavši kako je nosivost automatiziranih nosila 270 kilograma te kako ona samostalno dižu i spuštaju pacijenta.

IMG 4395

Današnjoj primopredaji vozila još su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijska pročelnica Maja Blažek, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu KKŽ.

Služba ureda župana


 

Pročitano 904 puta