16.11.2022.

Župan sa suradnicima posjetio Općinu Kalnik

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 

Naslovna


Župan Darko Koren sa suradnicima je jučer posjetio Općinu Kalnik gdje se susreo s načelnikom Krunoslavom Đurecom te ravnateljicom Osnovne škole Kalnik Đurđicom Sučić. Domaćini su župana izvijestili o aktivnostima koje se trenutno provode na području općine te budućim planovima.

Župan Koren je istaknuo kako je jedan od ključnih prioriteta Županijske uprave ravnomjerni razvoj svih krajeva naše županije, posebno onih ruralnih dijelova koji zbog svojeg specifičnog geografskog položaja i broja stanovnika imaju nešto teži položaj u razvoju. Upravo zato, istaknuo je župan, kroz brojne projekte i mjere, Županija u suradnji s Općinom nastoji mještanima osigurati adekvatne uvjete kako bi standard i kvaliteta života bila još veća.    

Među značajnijim projektima koji su u posljednje vrijeme realizirani na području općine svakako treba izdvojiti obnovu vanjskog školskog igrališta OŠ Kalnik, vrijednu gotovo 600 tisuća kuna, koju je Županija sufinancirala u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU. U planu je i postavljanje fotonaponskog sustava na zgradu škole, a riječ je o projektu vrijednom 335 tisuća kuna u kojem će s financijskim udjelom sudjelovati i ranije spomenuto ministarstvo.

Kalnik posjeta 1  


U pogledu poticanja ravnomjernog razvoja, Županija je kroz godinu sudjelovala u tri projekta - modernizaciji nerazvrstane ceste, izgradnje autobusnog stajališta u Kalniku te izgradnji i rekonstrukciji parkirališta, za što je ukupno izdvojeno 106 tisuća kuna. Županija je s 20 tisuća kuna pomogla i u obnovi kamenog poda u sakristiji župne crkve sv. Brcka biskupa.

Dodajmo na kraju kako su posjetu Općini Kalnik prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicom Marinom Šandor Krznarić koje su s općinskim vodstvom razgovarale o mogućnostima realizaciji projekata koji se mogu financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te nacionalnih i europskih fondova. 

Služba ureda župana


Pročitano 1482 puta