26.10.2022.

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Đurđevcu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

2


U đurđevačkom Gradskom muzeju jučer je upriličena svečanost povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, kojoj je prisustvovala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Uz osobne pozdrave i čestitke svim darivateljicama i darivateljima krvi te u ime župana Darka Korena i Županijske skupštine, izrazila je veliku zahvalu za humanost i plemenitost, kojom se pomaže u raznim situacijama te se spašavaju ljudski životi. Uz poziv da dragocjenu tekućinu daruju i dalje naglasila je važnost zajedništva, koje svojim nesebičnim davanjem i pomaganjem u različitim kriznim situacijama njeguju i šire darivatelji te su tako dio velike hrvatske, ali i svjetske obitelji.

z1

Prigodne čestitke i zahvale darivateljima su uputile i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i županijskog Društva Crvenog križa Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči. Uz prikaz statističkih podataka, posebno je istaknuta činjenica da je naša županija deset uzastopnih godina prva u Hrvatskoj po broju darovanih doza krvi.

U okviru svečanosti dodijeljena su priznanja darivateljima za prvo, peto, deseto, dvadeset i peto, pedeseto, sedamdeset i peto te stoto darivanje krvi. U ime darivatelja zahvalio je Tihomir Matovina, koji je primio priznanje za stoto darivanje krvi, a prigodni program priredile su učenice i profesorice Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice te učenici Osnovne škole Molve.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić

Fotografije: Podravski list


Pročitano 791 puta