18.10.2022.

Općina Kalinovac svečanom sjednicom proslavila svoj Dan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 9961


Uz program „Lukovo v Kalnovcu 2022.“ Općina Kalinovac danas slavi svoj Dan i blagdan svetog Luke evanđelista, a središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko, a načelnik i saborski zastupnik Darko Sobota u svom govoru osvrnuo se na aktualne projekte, kao i na planove za budućnost, zahvalivši Koprivničko-križevačkoj županiji i ostalim suradnicima na pomoći i podršci.

IMG 9963


Mnogo se ulagalo na području naše općine, a posvetili smo se podizanju kvalitete života svih stanovnika, od najmlađih - za koje smo osigurali vrtić i školsku sportsku dvoranu u suradnji sa Županijom, pa sve do onih nešto starijih. Mnogi su dali doprinos razvoju Kalinovca, a posebno zahvaljujem Županiji s kojom smo u partnerstvu realizirali dovršetak spomenute dvorane, koja će biti na korist i ponos cijelog lokalnoj zajednici. Hvala svima koji su doprinijeli tome da stvorimo Općinu kakvu želimo, a plan za budućnost je nastaviti se boriti za bolje demografske pokazatelje, odnosno ostanak mladih obitelji na našem području“, istaknuo je načelnik Sobota te ujedno zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu.

IMG 9969


Župan je, uz čestitke, vodstvu Općine zahvalio na konstruktivnoj suradnji te dodao: „Uz brojne druge projekte koje je Općina realizirala, posebno nas veseli zajednički dovršetak školske sportske dvorane u kojoj će uživati brojne generacije učenika i nastavnika, ali i ostali mještani. Svake godine svjedočimo novim uspjesima koji ovu sredinu podižu na urbanu razinu te vas moram pohvaliti što dajete doprinos razvoju cijele naše županije. Impresivno je vidjeti i razvoj poduzetništva te ostalih djelatnosti, a iz vašeg primjera možemo naučiti kako vrijedno raditi za kraj u kojemu živimo. Želim vam mnogo uspjeha i ostvarenih planova te da naša suradnja i nadalje bude na visokoj razini. Čestitam Vam Dan Općine i blagdan svetog Luke evanđelista!“

 z


Prigodnim su se govorima obratili i načelnik Općine Virje Mirko Perok, uime predstavnika jedinica lokalne samouprave, te načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, u ime jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske i inozemstva s kojima je Kalinovac potpisao povelje o prijateljstvu.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i brojni načelnici općina te predstavnici jedinica lokalne samouprave, županijskih ustanova, članice i članovi Županijske skupštine, gradskih i općinskih vijeća te drugi uzvanici, a kako bi se detaljno upoznali s projektima koje Općina provodi, prikazan je i progodan promotivni film koji je pobrojao sve uspjehe u proteklih godinu dana.

Spomenimo i kako je u sklopu proslave Dana Općine proteklog vikenda održana 13. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa.

Služba ureda župana


 

Pročitano 757 puta