26.09.2022.

Svečano dodijeljena priznanja HGK „Zlatna kuna“ za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 7305


U Koprivnici je danas održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Koprivnica na kojoj su dodijeljena priznanja HGK „Zlatna kuna“ za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2021. godini. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Melita Ivančić te predsjednik Županijske skupštine Damir Felak dok je ispred Grada Koprivnice prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon uvodnih riječi predsjednika HGK-ŽK KC Krunoslava Vitelja koji je čestitao nagrađenim poduzetnicima, predsjednik Uprave tvrtke Radnik, ujedno i predsjednik Povjerenstva koje je odabralo ovogodišnje laureate, Mirko Habijanec je pročitao obrazloženja odabira i ukratko predstavio tvrtke koje su se ovjenčale nagradom, a to su: mali gospodarski subjekti nagradu - Sonitus d.o.o. (kategorija mali gospodarski subjekt), S. C. metalne konstrukcije d.o.o. (kategorija srednji gospodarski subjekt) te tvrtka Podravka d.d. (kategorija veliki gospodarski subjekt).

Župan Darko Koren čestitao je nagrađenima na vrijednim priznanjima koja se dodjeljuju već 29 godina te istaknuo kako živimo na vrlo potentnom gospodarskom prostoru na kojem djeluju vrlo uspješne tvrtke koje po svojem značaju spadaju u sam hrvatski vrh, poput Podravke koja je već desetljećima lokomotiva županijskog gospodarstva.

IMG 7249


quote desni 3S obzirom na veličinu naše županije i poslovne rezultate koje naši gospodarstvenici postižu možemo uistinu biti zadovoljni i ponosni što živimo ovdje. Unatoč tome što je situacija zbog raznih kriza vrlo ozbiljna, gospodarstvo je prošle godine postiglo respektabilne rezultate – poslovalo je preko dvije tisuće trgovačkih društava koja su zapošljavala 18.229 djelatnika, što je rast od dva posto, imamo i povećanje u broju novih obrta u odnosu na ranije razdoblje – od 73 novootvorena poslovna subjekta, a ukupni prihod svih poduzetnika iznosio 13,7 milijardi kuna što je rast od 8,5 posto. Dakle, unatoč krizama, pokazalo se da naša županija ima stabilno i žilavo gospodarstvo, istaknuo je župan te svima u narednom razdoblju poželio još bolje rezultate.

Čestitkama su se priključili i gradonačelnik Jakšić i predsjednik Uprave Radnika Habijanec koji su istaknuli kako je županija uređena ekonomska sredina u kojoj djeluju tvrtke koje se dobro prilagođavaju sve zahtjevnijim uvjetima tržišta.

IMG 7228


Nakon prigodnih riječi uručene su i nagrade najuspješnijim tvrtkama, a uime nagrađenih se obratila predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić. Zahvalila je na nagradi koja dolazi od struke i kolega iz poslovne zajednice napomenuvši kako je prošla poslovna godina po rezultatima bila jako dobra te da će Podravka unatoč ovogodišnjim krizama nastojati realizirati sve projekcije i poslovne planove.

 quote desni 3Nastavljamo s intenzivnim poslovnim aktivnostima na domaćem i stranom tržištu jer nemojmo zaboraviti kako se proizvodi Podravke izvoze na više od 70 tržišta i prepoznati su diljem svijeta. Rezultati naših investicijskih ciklusa postaju sve vidljiviji, otvorili smo nedavno i nove proizvodne linije vrijedne preko 30 milijuna kuna, obnovili smo upravnu zgradu u projketu vrijednom preko 100 milijuna kuna, a kontinuirano radimo i na povećanju materijalnih prava zaposlenika – dva puta smo već dizali plaće i nastavit ćemo sa stvaranjem još boljih uvjeta rada. Sve što je Podravka ostvarila u ovih 75 godina rezultat je rada ljudi ovog kraja i  uvjerena sam da ćemo zajedno ostvariti još bolje rezultate u budućnosti, zaključila je na kraju predsjednica Dalić.

Služba ureda župana



Pročitano 1629 puta