20.09.2022.

Županija povećala broj i iznos stipendija – 100 studenata primat će tisuću kuna mjesečno

IMG 3326


Koprivničko-križevačka županija sedmu godinu zaredom provodi model dodjele stipendija iz županijskog Proračuna, a i ove će akademske godine broj stipendija u odnosu na prošlu godinu opet porasti, kao i iznos stipendija.

Naime, župan Darko Koren donio je pdfOdluka_o_broju_visini_i_roku_isplate_stipendije_22-23.pdf te pdfOdluka_o_deficitarnim_zanimanjima_22-23.pdf

Sukladno županovoj Odluci ove će se godine dodijeliti 100 stipendija od tisuću kuna mjesečno, odnosno 20 stipendija više nego prošle akademske godine, čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja.

Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2022./2023. akademskoj godini bit će objavljen 26. rujna (ponedjeljak) u lokalnom tjedniku, kao i na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije (stipendije.kckzz.hr), a stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Podsjetimo kako je Županijska uprava od akademske godine 2016./2017. ponovno uvela model dodjele stipendija iz županijskog proračuna, a započelo se s 20 stipendija u iznosu od 700 kuna.

Studijski programi koji spadaju u deficitarna zanimanja na području županije definirani su u Odluci o deficitarnim zanimanjima, a studenti iz tih područja koji će aplicirati na natječaj prilikom bodovanja ostvarit će dodatne bodove.

Ovim programom stipendiranja studenata nastoji se povećati postotak visokoobrazovanih osoba na području županije, posebice za deficitarne struke te potaknuti korisnike da svojim znanjima i kompetencijama koje će steći nakon završetka studija pridonesu društvenom i gospodarskom razvoju Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana

Foto: Ilustracija s prošlog potpisivanja ugovora o stipendiranju

Pročitano 1591 puta