19.09.2022.

Održana sjednica županijskog Savjeta za umirovljenike, u planu su tribine povodom Međunarodnog dana starijih osoba

IMG 5580


U prostorijama Županijske uprave održana je sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Savjeta Željko Pintar. Sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Zamjenik Ljubić u svom je obraćanju pohvalio rad Savjeta istaknuvši odličnu suradnju sa Županijskom upravom, koja je rezultirala programima i mjerama za poboljšanje životnog standarda starijih osoba na području naše županije. Također je pohvalio organizaciju tribina od strane Savjeta koje su jako dobro prihvaćene u umirovljeničkoj populaciji.

IMG 5575

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder Vlahinja predstavila je informacije o funkcioniranju ove ustanove, najavivši kako je u planu proširenje kapaciteta u stacionarnom dijelu, obzirom na velike potrebe za dodatnim kapacitetima.

Pročelnica Blažek izvijestila je prisutne o provođenju Odluke o sufinanciranju smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe te naglasila kako je krajem kolovoza sufinanciranjem obuhvaćeno 310 osoba.

Marina Međimorec, koordinator za palijativnu skrb u Domu zdravlja KKŽ, kazala je kako u ustanovi djeluje mobilni palijativni tim čija je uloga pružiti specijalističku palijativnu skrb bolesnicima u njihovom domu, u suradnji s ostalim službama, a najviše s obiteljskim liječnicima.

IMG 5582

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla predstavila je informacije o situaciji vezanoj uz koronavirus na području županije, istaknuvši kako je dosad utrošeno 126.350 doza cjepiva, treću dozu primila je 23.161 osoba, a četvrtu 500 osoba. Ravnateljica je istaknula kako Zavod svakodnevno cijepi zainteresirane osobe, a sve informacije u vezi cijepljenja mogu se dobiti na službenim stranicama Zavoda www.zjz-kkz.hr.

Predsjednik Savjeta Željko Pintar upoznao je prisutne o održavanju edukativnih tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada. Obzirom na to da će se tribine održavati u sva tri grada na području županije, u planu je da se prva tribina održi 30. rujna s početkom u 10,00 sati u Križevcima u prostorijama Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci. Nakon toga slijedi tribina u Koprivnici 1. listopada s početkom u 9,30  u Udruzi Matice umirovljenika u Koprivnici te 3. listopada u Đurđevcu u Domu „Mladen Markač“ s početkom u 10,00 sati. Ovogodišnja glavna tema tribine je „Reforma obiteljskih mirovina s osvrtom na paket mjera Vlade RH“, a predavanja u sva tri grada održat će član Savjeta Željko Šemper.

IMG 5580

Služba ureda župana

Pročitano 1018 puta