15.09.2022.

Povodom Svjetskog dana turizma najavljena brojna turistička događanja s pogodnostima za građane

IMG 5507


Danas je u prostorijama Županijske uprave održana konferencija za medije povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. rujna, a predstavljene su brojne aktivnosti koje se održavaju na području županije, u organizaciji turističkih zajednica i partnera.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev kazala je kako se na njihovu inicijativu Svjetski dan turizma ove godine po prvi organizirano obilježava na području županije te je zahvalila svima koji su se uključili svojim programima. Dodala je kako je cilj predstaviti javnosti raznolikost turističke ponude u našoj županiji te je pozvala građane da posjete događanja, ujedno zahvalivši na podršci i Hrvatskoj turističkoj zajednici i sponzorima.

IMG 5452

Zamjenik župana Ratimir Ljubić također se pridružio zahvalama turističkim zajednicama gradova Koprivnice i Đurđevca te područja Središnja Podravina i Dravski Peski, kao i ostalim partnerima, naglasivši:

quote desni 3Iznimno nam je drago što su povodom Svjetskog dana turizma organizirana brojna događanja, njih 12 tijekom dva tjedna, te vjerujem kako će svatko pronaći nešto za sebe. Pozivam građane da se odazovu, iskoriste brojne pogodnosti i besplatne ulaznice te da uživaju u bogatstvu naše ponude i tako doprinesu razvoju kontinentalnog turizma jer naša županija ima sve predispozicije da bude cjelogodišnja turistička destinacija.“

Svoje su aktivnosti povodom Svjetskog dana turizma na konferenciji predstavili direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan sa suradnikom, direktor TZ grada Đurđevca Mario Fuček, direktor TZ područja Središnja Podravina Nikola Cik, direktor TZ područja Dravski Peski Alen Janći, Irena Kovačić uime projekta Camino Podravina, Hrvoje Tisaj uime BK Rotor te Marko Plavec uime Imanja Plavec, dok je program Destinacijske agencije Križevci predstavila pomoćnica Sočev. Sve detaljnije informacije o događanjima mogu se dobiti na njihovim internetskim stranicama.

Obzirom da je na određenim aktivnostima, primjerice vožnji čamcem i jahanju, ograničen broj mjesta, potrebno je da se svi zainteresirani prijave na stranici županijske Turističke zajednice na poveznici:

https://podravinaiprigorje.hr/default_svjetski_dan_turizma.asp?sid=7405&n=2

SvjetskiDanTurizmaKCKZZ 3 letak 02

Služba ureda župana

Pročitano 1163 puta