14.09.2022.

Svečano otvorena energetski obnovljena Podravkina sedmerokatnica

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20220914 1256181


U Koprivnici je danas svečano otvorena energetski i informatički obnovljena zgrada poslovnog sjedišta tvrtke Podravke, kolokvijalno zvana Podravkina sedmerokatnica. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine KKŽ Damir Felak, a pridružili su im se i saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić.

Radovi su trajali 11 mjeseci, a važno je spomenuti kako je ovo prva cjelovita obnova zgrade od 1979. godine kada je izgrađena. Obnova je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju te ukupnu modernizaciju zahvaljujući kojoj će se značajno poboljšati uvjeti rada zaposlenika i smanjiti potrošnja energije.

20220914 114235


Prigodnim riječima uzvanicima i zaposlenicima, obratila se predsjednica Uprave tvrtke Martina Dalić koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u ovom velikom projektu koji će biti na ponos svih Podravkaša, ali i stanovnika grada i županije. U obnovi i modernizaciji poslovne zgrade vodili smo računa da sačuvamo sve elemente koji svjedoče o prethodnim razdobljima u povijesti kompanije, istaknula je Dalić, te dodala kako su očuvane sve umjetnine koje su bile ugrađene u zgradu, kao svjedočanstvo snažne povezanosti Podravke i prepoznatljive tradicije podravske naivne umjetnosti.

IMG 5279

Prilikom svečanog otvaranja Podravkine sedmerokatnice, odana je počast na novom spomen-obilježju poginulim braniteljima Podravke, radu Zlatka Kauzlarića Atača,  autor multimedijske instalacije posvećene Zlati Bartl u ulaznom prostoru Podravkine poslovne zgrade, a otkrivena je i  skulptura „Začin života“ u obliku velikog srca, ujedno simbola Podravke. Impozantno srce, kipara Nikole Vudraga, visoko četiri metra svojim su kolegama i sugrađanima „razotkrili“ Podravkini zaposlenici Iva Zvonar i Zlatko Varga.

IMG 5352

Cjelovitom obnovom u zgradi broj radnih mjesta s dosadašnjih 521 povećan je na 586, a zahvaljujući energetskoj obnovi, potrošanja energije za grijanje smanjit će se za oko 82 posto. U obnovu i modernizaciju uloženo je 104,5 milijuna kuna, što uključuje obnovu i modernizaciju gotovo 12,5 tisuća kvadrata unutarnjih prostora te parkiralište i okoliš. Projektiranje i dizajn obnovljene zgrade potpisuje Forma Biro, a glavni izvođač radova bila je tvrtka Radnik.

Služba ureda župana


Pročitano 1343 puta