10.09.2022.

Svečano obilježen Dan općine Gornja Rijeka

Objavljeno u kategorijama: Novosti

gornja rijeka 01


U petak, 9. rujna održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka povodom 22. obljetnice Općine Gornja Rijeka. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Borjan, a načelnik Općine Gornja Rijeka, Darko Fištrović, osvrnuo se na stanje u Općini te na planove za budućnost istaknuvši kako su realizirali brojne projekte među kojima je najvažniji dječji vrtić koji planiraju povećati za još jednu vrtićku skupinu. Sljedeći cilj  je vodna infrastruktura u naseljima koja nemaju javni vodovod, napomenuo je načelnik, te na kraju zahvalio svim partnerima i Županiji na podršci u projektima.

gornja rijeka 11

Gradonačelnik grada Križevaca, Mario Rajn se osvrnuo na razvoj ruralnog turizma i razvoj komunalne infrastrukture na općinskom području kazavši kako će Grad i dalje biti partner, a čestitku je potom uputio župan Darko Koren koji je istaknuo da je Osnovna škola u Gornjoj Rijeci primjer kvalitetnog rada županijskog upravljanja školama u svim lokalnim općinama.

gornja rijeka 37

quote desni 3Puno se toga napravilo na ovom području. Rekonstruirana je dvorana, ugrađeni su foto-paneli, zamijenjeno je krovište. Kod vrtića smo sudjelovali s imovinsko-pravnim dodatkom. Nova zgrada ambulante je kruna svega, a sve kako bi se stanovnicima omogućili adekvatni uvjeti za život,  zaključio je župan te naglasio kako će Županija i dalje biti partner i velika podrška Općini i svim žiteljima.

Prigodnim riječima se obratila i Izaslanica predsjednika Republike Hrvatske i savjetnica za ljudska prava i civilno društvo, Melita Mulić, a svečanoj sjednici su uz članove Općinskog vijeća prisustvovali i načelnik Svetog Ivana Žabna Nenad Bošnjak, članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te predstavnici vatrogasne zajednice, komunalnih i javnih poduzeća, općinske knjižnice i dječjeg vrtića, zdravstva i školstva.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1440 puta