09.09.2022.

U Koprivnici otvoren novi ured tvrtke za kontrolu i certifikaciju ekološke proizvodnje

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 4814


U prostorima poslovnog centra „Martinovka“ u Koprivnici danas je otvoren novi ured tvrtke Bioter d.o.o. koja se bavi postupkom stručne kontrole i certifikacije u sustavu ekološke poljoprivrede. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a ispred Grada Koprivnice nazočio je gradonačelnik Mišel Jakšić.  

Riječima dobrodošlice uzvanicima se uvodno ispred tvrtke obratio direktor Marko Potroško, koji je zajedno sa suvlasnikom i poslovnim partnerom Petrom Papcem, tvrtku osnovao 2017. godine naglasivši kako su prema broju subjekata koje kontroliraju i certificiraju najveće kontrolno tijelo na području države.   

Trenutno zapošljavaju 11 djelatnika, većinom inženjera agronomije koji su svoje školovanje završili na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, što je posebno u prigodnom govoru istaknula dekanica Marcela Andreata-Koren koja se obratila ispred VGU-a te svojim bivšim studentima poželjela uspjeh u daljnjem radu i nastavak profesionalnog usavršavanja.  

IMG 4792

Čestitku je ispred Grada Koprivnice uputio pročelnik Tomislav Golubić koji je istaknuo zadovoljstvo što su Grad i Županija podržale tvrtku putem mjera za poduzetnike, a na kraju se uzvanicima obratio i zamjenik Ljubić koji je kazao:

quote desni 3Sa zadovoljstvom smo danas ovdje kako bi pružili podršku mladim poduzetnicima koji su kroz pet godina djelovanja uspjeli stvoriti respektabilnu tvrtku i što je najvažnije, zaposliti mlade ljude koji su stručnjaci u svom području. Vjerujem da ćete i dalje rasti, razvijati svoje kompetencije jer kao što smo mogli čuti, već sad ste nadležni za šestinu ukupnog broja subjekata na području Hrvatske koje su u sustavu ekološke poljoprivrede. 

Svečanom otvorenju prisustvovala je i ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, partneri tvrtke te drugi gosti i uzvanici. Spomenimo na kraju kako je u Republici Hrvatskoj 122 tisuće hektara u sustavu ekološke poljoprivrede, a tvrtka Bioter d.o.o. kontrolira i certificira 32 tisuće hektara na više od 17 tisuća parcela.

Služba ureda župana


Pročitano 1455 puta