25.08.2022.

Župani na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija raspravljali o porastu cijena energenata i drugim temama

Objavljeno u kategorijama: Novosti

big U1rPkEBOj5gGetfcuhkD


Jučer je u Varaždinu održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Zajednice. Na sjednici su župani, između ostalog, raspravljali o aktualnostima iz djelokruga Ministarstva financija, raspolaganju državnom imovinom te Višegodišnjem programu katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021.- 2030.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić najavio je sastanak s ministrom financija Markom Primorcem kako bi se detaljno raspravile inicijative lokalne i regionalne samouprave. Također, istaknuo je važnost pitanja raspolaganja državnim zemljištem, obzirom da je to odluka koja se donosi najbliže građanima, odnosno na razini županija, a time se i znatno ubrzava aktivacija državnog zemljišta.

big yAAVIuK3xbetDXII0woE

Župani su razgovarali i o temi porasta cijena energenata, na što je domaćin, župan Anđelko Stričak kazao kako su u Varaždinskoj županiji do kraja godine osigurali isporuku dovoljne količine energenata. Župan Marušić je dodao kako smo svjedoci porasta cijena energenata kako u školstvu, tako i u zdravstvu, za 70 - 80 posto, ako ne i više.

U nastavku sjednice, predstavnici Državne geodetske uprave prezentirali su Višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021.-2030. Provedbom aktivnosti iz Programa osigurat će se ažurni podaci o nekretninama u građevinskim područjima u Hrvatskoj i područjima oko građevinskih područja koji su važni za razvoj gradova, općina, županija i države te u kojima se obavlja više od 80 posto gospodarskih aktivnosti, a koji su nužni za nesmetan promet nekretninama, prostorno planiranje, gradnju, održiv razvoj te zaštitu prirode.

Služba ureda župana

Izvor: Hrvatska zajednica županija


Pročitano 945 puta