27.07.2022.

PORA pruža stručnu pomoć za 13 projekata iz područja socijalne skrbi vrijednih preko 40 milijuna kuna

Logo uz poru po potporu 500x237


PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije trenutno pruža stručnu pomoć u pripremi i provedbi 13 projekata iz područja unaprjeđenja socijalne infrastrukture i socijalnih usluga ukupne vrijednosti 40,6 milijuna kuna.

PORA pruža stručnu pomoć u provedbi projekta Novi početak, čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija i vrijedan je 9,2 milijuna kuna. Riječ je o projektu uspostave sigurne kuće za žene žrtve i žrtve obiteljskog nasilja, koja će osim materijalnih uvjeta imati i podršku stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja. Projektni partneri su Udruga HERA Križevci te Centar za socijalnu skrb Križevci.

Također, PORA je pružila stručnu pomoć i u projektima vrijednima preko 22 milijuna kuna u kojima su nositelji centri za socijalnu skrb te Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Riječ je o projektima:

  • Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac (6,6 milijuna kuna ). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a projektni partneri Županija, Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje te Grad Đurđevac.
  • Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije (5,5 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a projektni partneri su Županija, Centar za socijalnu skrb Đurđevac te Centar za socijalnu skrb Križevci.
  • Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima (1,7 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a projektni partneri su Županija te Grad Đurđevac.
  • Obiteljski centar kao mjesto podrške (3 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a projektni partner Županija.
  • Zrno nade za nas mlade (5,5 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a projektnih partnera nema.

Spomenimo kako su u tijeku radovi na rekonstrukciji zgrade budućeg Obiteljskog centra u Koprivnici te radovi na izgradnji Centra za socijalnu skrb Đurđevac, nakon čega će se navedeni prostori opremiti svom potrebnom specijaliziranom opremom i namještajem. Također, navedenim projektima će se direktno utjecati na unaprjeđenje postojećih te uvođenje novih socijalnih usluga na području županije, a kontinuirano se provode i edukacije svih postojećih i novozaposlenih stručnjaka iz područja socijalnih usluga – njih ukupno 15.

Važno je spomenuti i projekte programa zapošljavanja žena – Zaželi. PORA pruža stručnu pomoć u provedbi projekta Zaposli pa pomozi 2 kojem je nositelj općina Novigrad Podravski (3,4 milijuna kuna), a projektni partneri osam općina - Peteranec, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola i Rasinja

PORA pruža stručnu pomoć i u provedbi projekta Brižne žene Podravske 2, kojem je nositelj općina Kalinovac (1,5 milijuna kuna), a projektni partneri četiri općine - Ferdinandovac, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje.

Za Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Zaželi - program zapošljavanja žena – faza III pripremljeno je i prijavljeno ukupno pet projekata (pet općina korisnika – Legrad, Drnje, Novigrad Podravski, Kalinovac i Virje te 11 općina partnera –Đelekovec, Peteranec, Gola, Ferdinandovac, Molve, Podravske Sesvete, Novo Virje, Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja) ukupne vrijednosti preko 4 milijuna kuna.

Služba ureda župana

Pročitano 1467 puta