13.07.2022.

Županija osigurala 170 tisuća kuna za 15 udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 0548


U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani ugovori u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2022. godinu. Na temelju provedenog Natječaja dodijeljena su sredstva u iznosu od 170 tisuća kuna za provedbu 22 programa i projekata 15 udruga koje imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije.

Uvodno se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je čestitao predstavnicima udrugama što su uspješno aplicirali na županijski Natječaj te ih je uputio u daljnju proceduru korištenja sredstava.

Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren koji je kazao kako je cilj natječaja razvoj civilnog društva, posebno u području djelovanja udruga iz gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

IMG 0563

quote desni 3Drago nam je što smo i ove godine dali svoj doprinos djelovanju udruga, koje imaju svoje mjesto i ulogu u civilnom sektoru, a sredstva će se utrošiti u različite namjene, prvenstveno stručne edukacije i izložbe. Od 2016. godine osigurali smo oko 1,6 milijuna kuna u svom proračunu za takve programe i projekte te vam zahvaljujemo svima što doprinosite ukupnoj slici gospodarstva ove županije. Pohvaljujemo vas na raznolikosti programa koje ste prijavili, a kroz ovakve natječaje pokazujemo kako prepoznajemo važnost djelovanja vaših udruga. Hvala vam na suradnji, uz želje za mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju“, dodao je župan te s predstavnicima udruga potpisao ugovore.

Uime predstavnika udruga obratio se predsjednik županijske Udruge orača Darko Novotni koji je zahvalio Županiji na podršci i sredstvima koja im uvelike pomažu u realizaciji svih aktivnosti. Također je najavio održavanje 2. revijalnog natjecanja orača sjeverozapadne Hrvatske te natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

IMG 0587

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana te viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić.

Popis udruga kojima su dodijeljena sredstva za 2022. godinu: Udruga vinogradara, vinara i voćara „Komarna 2001“ Novigrad Podravski, Udruga uzgajivača simentalskog goveda Kalničkog prigorja Sveti Petar Orehovec, Udruga vinogradara i voćara Đurđevac, Poljoprivredna udruga Kalinovac, ŠRD „Plava krv“ Dropkovec, Udruga orača KKŽ, Udruga vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović, Pčelarska udruga Lipa Koprivnica, Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“, Udruga za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka „Šinterice dobra srca, Udruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje, Društvo za uzgoj malih životinja Križevci 1974, Udruga Potkalnički konjari Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača simentalskog goveda Križevci i Udruga mljekara „Drava-Sava“ Molve.

Služba ureda župana


Pročitano 1599 puta