30.06.2022.

Župan najavio planove i projekte za ljetno-jesenski period u sektoru obrazovanja

20220630 100513


Župan Darko Koren, u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića, resornih pročelnika i ravnateljice Regionalne razvoje agencije PORA-e Melite Birčić, danas je u prostorijama Županijske uprave održao susret s novinarima na kojem se između ostalog osvrnuo na realizirane projekte te najavio planove za ljetno-jesenski period u sektoru obrazovanja.

Istaknuo je kako se uspješno privode kraju kapitalne investicije vrijedne oko 150 milijuna kuna, a riječ je o projektima izgradnje školskih sportskih dvorana koji Županija provodi u suradnji s općinama  te izgradnje Županijskog Centra kompetentnosti KKŽ kojim će Koprivnica i Đurđevac dobiti novi zamah u području strukovnog obrazovanja. Što se dvorana tiče, kazao je župan, nakon otvaranja u Svetom Ivanu Žabno i Svetom Petru Orehovcu, očekuje se otvaranje dvorane u Kalinovcu koja je dobila uporabnu dozvolu, dvorana u Rasinji se priprema za tehnički pregled, dok će dvorana u Kloštru Podravskom biti dovršena do sredine kolovoza nakon čega slijedi tehnički pregled. Uporabna dozvola za Županijski centar kompetentnosti u Koprivnici je već izdana, dok se isto očekuje i za novi objekt u Strukovnoj školi Đurđevac.

„Prijavili smo i sedam projekata vrijednih pet milijuna kuna, a riječ je o pripremi projektne tehničke dokumentacije za izgradnju Učeničkog doma Koprivnica i Srednje škole Koprivnica, projektima instalacija fotonaponskih sustava u osnovnim školama u Kalniku, Sokolovcu i Kalinovcu,  rekonstrukciji školskog sportskog igrališta u Goli te ugradnji koso podiznih platformi u osnovnim školama u Kloštru Podravskom i Podravskim Sesvetama. Nedavno smo potpisali i ugovor za dogradnju u PŠ Miholec vrijedan 1,1 milijun kuna, dakle nastavljamo s kontinuiranim ulaganjem u materijalnu osnovu naših škola u svim krajevima županije“, naglasio je župan te dodao kako se nastavlja i s projektima prehrane i pomoćnika u nastavi ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna.

IMG 9784


Župan je najavio planove za ljetno-jesenski period, koji se prije svega odnose na novi investicijski ciklus u obrazovnu infrastrukturu s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave. Naime, preko projekta „UZ PORU PO POTPORU“ PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ izrađuje se dokumentacija za rekonstrukciju i energetsku obnovu sedam osnovnih i srednjih škola koja je osnivač Županija, a što je ukupno vrijedno oko 900 tisuća kuna.

Riječ je o projektima dogradnje Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima, Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu, osnovnih škola u Ferdinandovcu, Drnju i Rasinji, Područne škole Podravske Sesvete te rekonstrukciji Osnovne škole u Svetom Ivanu Žabnom“, pojasnio je župan.

Također, važno je spomenuti kako se izrađuje dokumentacija za dogradnju Područne škole Fodrovec, izgradnju škole i sportske dvorane u Koprivničkom Ivancu (za koju je izdana građevinska dozvola) te dogradnju Područne škole Hlebine (za koju je također izdana građevinska dozvola).

Župan je dodao kako su u tijeku ljetni radovi na školskim objektima s ciljem podizanja pedagoškog standarda, primjerice adaptacija sanitarnih čvorova i garderoba u dvorani Srednje škole Koprivnica, uvođenje centralnog grijanja u Područnu školu Kuzminec, rekonstrukcija krovišta na Područnoj školi Drenovica te rekonstrukcija igrališta Osnovne škole Gola.

IMG 9777


„Kao što smo najavili, posebno nas veseli što ćemo u idućoj akademskoj godini povećati broj korisnika studentskih stipendija s 80 na 100, kao i sam iznos stipendije sa 700 na tisuću kuna mjesečno. Smatramo kako će to biti direktna pomoć studentima i njihovim roditeljima i naš doprinos razvoju visokoškolskog obrazovanja“, zaključio je župan.

Služba ureda župana

 

Pročitano 1668 puta