24.06.2022.

Bogatim trodnevnim programom Koprivnički Ivanec slavi Dan Općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

41 11


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec u društvenom domu je u četvrtak  obilježen najsvečaniji dio trodnevne proslave Dana Općine i blagdana svetog Ivana Krstitelja. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao i župan Darko Koren sa suradnicima.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mihael Sremec, nakon čega se načelnik Zoran Vrabelj osvrnuo na proteklih godinu dana te pobrojao projekte koje je Općina realizirala u prvoj godini mandata. Između ostalog istaknuo je kako je Općina u suradnji s PORA-om kandidirala projekt izgradnje vrtića te da je u planu i nova škola pri čemu računaju na pomoć i suradnju sa Županijom na koju su prenijeli pravo građenja.

IB SS Ivanec 2 23062022 03 1536x1024

U ime načelnika okupljenim se obratio načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić koji je istaknuo kako se sinergijom i zajedničkim trudom svih mještana mogu očekivati sjajni rezultati u budućnosti, a čestitku je uputio i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić  koji je pohvalio prijavu projekata izgradnje vrtića i škole te dodao kako je projektiranje pješačke staze od Koprivice prema Koprivničkom Ivancu završeno, a radovi će krenuti nakon završetka radova na drugom kolosijeku željezničke pruge na toj dionici.  

Čestitku svim mještankama i mještanima te općinskom vodstvu na kraju je uputio i župan Koren koji je pohvalio rad načelnika kazavši da  je Općina u kratkom razdoblju povezala sve sastavnice koji omogućuju da se projekti realiziraju. IB SS Ivanec 2 23062022 11 1536x1024

quote desni 3„Ambiciozno planiramo kandidirati izgradnju nove škole s dvoranom i tako cjelokupni obrazovni sustav podići na još višu razinu. Vidi se da ulažete u komunalnu infrastrukturu i imat ćete uvijek podršku Županije. Ovo je jedna prekrasna, mala podravska općina koja živi intenzivan život na radost svih onih koji su ovdje pronašli svoj dom“,  kazao je župan Koren.

Uz govornike koji su u prigodnim govorima uputili čestitke, svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijska pročelnica Ana Mušlek, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić, općinski načelnici, članice i članovi Općinskog vijeća, predstavnici javnih ustanova i tvrtki te brojni drugi gosti.  

 Svečanost su nastupom uveličali članovi Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec, a nakon sjednice u dvorištu doma je zapaljen i tradicionalan krijes. Bogat program se nastavlja i tijekom vikenda, a što sve očekuje mještane i posjetitelje može se provjeriti na Internet stranici Općine.

Izvor: epodravina.hr, podravski.hr, klikaj.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1439 puta