23.06.2022.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Sveti Ivan Žabno

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 0260


U povodu proslave Dana Općine Sveti Ivan Žabno danas je u prostorijama kino sale u Svetom Ivanu Žabno održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec koji je istaknuo kako je općinski proračun za 2021. godinu iznosio 26 milijuna kuna s novim proračunskim korisnikom, dječjim vrtićem te pobrojao projekte prometne i komunalne infrastrukture uz naglasak na kapitalni projekt izgradnje školske dvorane koja je financirana sredstvima Općine i Županije.DSC 0362

Načelnik Nenad Bošnjak, uz brojne aktivnosti koje su napravljene unazad godinu dana, istaknuo je izgradnju aglomeracije i sekundarne vodovodne mreže, rekonstrukciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta pri čemu je zahvalio ŽUC-u te uputio riječi zahvale Županiji i županu Korenu na prijedlogu financiranja i izgradnje školske dvorane koja je nedavno i otvorena.

U ime načelnika i gradonačelnika prigodnim riječima obratio se križevački gradonačelnik Mario Rajn poželjevši daljnji prosperitet, a čestitku je uputio i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec koji je kazao da je zadovoljan kao gospodarstvenik i kao mještanin s realiziranim općinskim projektima. Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić čestitao je čelnim ljudima Općine na uspješnom radu, a saborski zastupnik i općinski načelnik Darko Sobota istaknuo je kako je aglomeracija kapitalni projekt na području Koprivničko-križevačke županije te čestitao Županijskom vodstvu i načelniku općine na sinergiji i realiziranim projektima.

Izaslanik Andreja Plenkovića, župan Darko Koren uputio je čestitke u svoje i u ime predsjednika Vlade te zahvalio načelniku i općinskom vodstvu na odličnoj suradnji i zajedničkom naporu da se svim stanovnicima koji žive na području općine podigne kvaliteta života.DSC 0453

quote desni 3Načelnik Bošnjak uistinu dominira i to je preduvjet da se nešto napravi u svojoj sredini. Drago mi je da smo s općinama uspjeli izgraditi dvorane, jer po današnjim cijenama to više ne bismo mogli činiti. To je bio fantastičan potez i svi zajedno smo tome doprinijeli, poručio je župan.

Uz govornike, današnjoj sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, županijski pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić, načelnici susjednih općina, ravnatelji ustanova te brojni drugi uvaženi gosti.

Na kraju svečane sjednice dodijeljene su pohvalnice Općine Sveti Ivan Žabno streličarima Streljačkog kluba Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno (Mihael Borošak, Maja Zvonar, Josip Topolovec, Antonio Kobal, Matias Šolaja i Ivona Kump), a nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno Mirku Kovačiću. U glazbenom programu nastupila je Kristina Anđelka Đopar, stalna članica zagrebačkog HNK.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1328 puta