10.06.2022.

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Legrad

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 8549


Povodom obilježavanja Dana općine Legrad i svetkovine Presvetog Trojstva, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev te brojni drugi uzvanici.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, a zatim se obratio načelnik Općine Ivan Sabolić te kazao:

IMG 8539quote desni 3Drago mi je što smo se okupili na prigodnom obilježavanju Dana naše općine kako bi vam mogli predstaviti što smo sve radili u proteklih godinu dana. Vodimo se time da želimo što je više moguće iskoristiti sredstva nacionalnih i europskih fondova kako bi ulagali u bolju kvalitetu života naših mještana i ravnomjerni razvoj cijele Općine. Poznato je da smo uvijek otvoreni za dijalog i suradnju sa svima te se preporučamo da tako bude i nadalje. Zahvaljujem svima nam pružaju podršku u bilo kojem smislu te čestitam dobitnicima javnih priznanja i mještanima. Uživajte u bogatom programu koji smo pripremili povodom Dana Općine!“

Župan Koren je čestitam načelniku i mještanima njihov Dan te dodao:

quote desni 3Suradnja Županije i Općine Legrad uvijek je bila na visokoj razini te čestitam načelniku na kvalitetnom i odgovornom vođenju ovog zahtjevnog sustava. Preduvjet razvoja svake sredine je podrška partnera s kojima se mogu ostvariti zajednički ciljevi, a takvog ćete partnera uvijek imati u Županiji. Vidimo da je puno toga učinjeno te vjerujem da ćemo i nadalje uspješno surađivati na projektima vezanima uz turizam, obrazovanje, gospodarstvo i druga područja. Ono što nas uvijek veseli su škola i dvorana koje su ovdje izgrađene i koje su značaja doprinos razvoju lokalne zajednice. Čestitam vam na svim postignućima te iskreno i od srca želim svako dobro načelniku i suradnicima, kao i puno uspjeha u radu.

U ime općinskih načelnika obratio se Stjepan Milinković, dok je gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik te izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Mišel Jakšić također uputio čestitke i prigodne riječi.

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja za mještane Općine koji su doprinijeli njezinom razvoju. Zahvalnice Općine dobili su Stjepan Toplek u području sporta, Alen Dedi u području vatrogastva i Mario Horvat u području kulturnog stvaralaštva, a Zlatnu plaketu Berislav Janeković u području umjetnosti.

Za glazbeni doprinos svečanosti bila je zadužena Teodora Jantol koja je izvela himnu i pjesmu „Podravino moja mila“, a po završetku svečanosti upriličeno je otvaranje vatrogasnog spremišta DVD-a Selnica Podravska u čiju je izgradnju i uređenje uloženo 280 tisuća kuna.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Koprivnica



Pročitano 2003 puta