07.06.2022.

Županijski tim za prevenciju nasilja nad ženama sudjelovao u rezidencijalnom treningu stručnih osoba

IMG 20220603 125150


Članovi i članice Međuresornog tima za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije prošlog su tjedna u Tuhelju sudjelovali na trodnevnom rezidencijalnom treningu stručnih osoba koje se u svom radu susreću sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja. Cilj treninga bio je unaprijediti postojeća znanja i vještine stručnjaka te poboljšati međusektorsku suradnju svih relevantnih dionika na području županije.

Na treningu kojeg je organizirala Udruga “HERA“ Križevci uz podršku Koprivničko-križevačke županije te u suradnji sa Udrugom S.O.S. Virovitica, uz predstavnike iz naše županije sudjelovali su i predstavnici timova Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije.

Sudionici su tijekom predavanja i radionica imali priliku tijekom stjecati profesionalno znanje, raz-mjenu iskustava i podizanja svijesti, razumijevanju problematike te daljnjem razvoju znanja u primje-ni prava i zaštite žrtava obiteljskog nasilja što doprinosi razvoju sustava podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja. Izlaganja su održale relevantne stručnjakinje, predstavnice zna-čajnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Hrvatske koji aktivno rade na unaprjeđenju sus-tava podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja.

Trening je dio aktivnosti projekta Savjetovalište za žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja kojeg Ud-ruga “HERA“ provodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Križevci i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvor: HERA Križevci

Služba ureda župana


Pročitano 1344 puta