15.05.2022.

Povodom Međunarodnog dana obitelji održana tribina županijskog Savjeta za umirovljenike

IMG 4068


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije jučer je u prostorima Udruge matice umirovljenika Koprivnica održao tribinu na temu „Uloga društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe na području Koprivničko-križevačke županije“.

Uvodno se obratio predsjednik Savjeta Željko Pintar, koji je okupljenima zahvalio što su se odazvali, naglasivši važnost informiranja osoba treće životne dobi o svim temama od njihovog interesa. Cilj obilježavanja ovog Dana je naglasiti važnost obitelji kao ključnog elementa svakog društva, tj. potaknuti djelovanje društva u korist obitelji, kao i donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji. U današnje vrijeme, kada obitelj vrlo često nema vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu, toleranciji i ljubavi, važno je spoznati koliko je obitelj važna i koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, ali i bake i djedovi.

Predsjednik Pintar je dodao kako je generacija umirovljenika mnogo uložila u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život zajednice. Ujedno je zahvalio Županiji na podršci Savjetu, kao i županijskim zdravstvenim ustanovama, te predstavio aktivnosti koje su proveli. Na kraju je naglasio kako će se sljedeća ovakva tribina održati 16. svibnja u Križevcima u 11 sati, u Udruzi matice umirovljenika te 17. svibnja u Đurđevcu u 10 sati, u prostorima Doma Mladen Markač.

Tribini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a u svom obraćanju čestitao je Savjetu na svim aktivnostima koje provodi s ciljem podizanja kvalitete života starijih osoba, dodavši kako Koprivničko-križevačka županija kroz brojne programe i podršku ustanovama i udrugama također brine o svojim starijim žiteljima. Također je uputio i čestitke svima povodom Međunarodnog dana obitelji.

Predsjednik Udruge Slavko Dedi također se pridružio zahvalama Županiji i županijskom Savjetu.

Spomenimo i kako je tribini prisustvovala ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla sa suradnicima, kao i predstavnice Doma za starije i nemoćne Koprivnica, a temu tribine predstavila je Marina Međimorec, koordinatorica za palijativu iz Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Podršku ovom događanju pružile su i članice Udruge izložbom rukotvorina, a njihov kreativan rad pohvalili su svi okupljeni.

Služba ureda župana


Pročitano 1358 puta