11.05.2022.

Župan održao prijem za predstavnike društava Crvenog križa

IMG 3798


Povodom Tjedna Crvenog križa te Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, župan Darko Koren održao je prijem za predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa, kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek.

Župan je predstavnicima Crvenog križa zahvalio na odličnoj suradnji i te im čestitao na svim postignućima koja su rezultat njihovog djelovanja, posebno istaknuvši doprinos volontera i dobrovoljnih darivatelja krvi. 

IMG 3760quote desni 3Poznato je da je naša županija već godinama u državnom vrhu po broju doza darovane krvi na broj stanovnika, što nije slučajnost nego je rezultat rada svih vas u sustavu Hrvatskog Crvenog križa te vam od srca zahvaljujem na tom angažmanu, kao i darivateljima na plemenitosti i humanosti. Biti dio Crvenog križa je poziv, trajno opredjeljenje i način života, a važno je istaknuti i vaše sudjelovanje u županijskom sustava civilne zaštite. Izuzetan ste doprinos dali u ovim kriznim vremenima, posebno u pandemijskoj krizi, prilikom cijepljenja na punktovima i bili od pomoći zdravstvenim djelatnicima. Sada smo u jednoj drugoj vrsti društvene prijetnje, svi osjećamo posljedice rata u Ukrajini, te je važna vaša uloga u zbrinjavanju raseljenih osoba kojima osiguravate adekvatnu pomoć“, kazao je župan te im još jednom zahvalio na svim aktivnostima koje provode, a posebno na radu s mladima, dodavši kako je primitak ovogodišnje županijske zahvalnice još jedna potvrda njihovog uspješnog rada. Također im je poželio mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju te kazao će uvijek imati podršku Županije.

IMG 3786Predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Đurđica Trbus zahvalila je županu na podršci i praćenju njihovog rada te napomenula:

quote desni 3Naši članovi i volonteri su uvijek spremni za akciju i pomoć ljudima u potrebi, prepoznati smo po svom radu i ja vam od srca zahvaljujem i ponosna sam što sam dio te priče. Brinemo i za mlade i starije, sada su nam posebno u fokusu raseljene osobe s ukrajinskog područja, a na nas se uvijek može računati u bilo kojoj izvanrednoj situaciji. Prvi smo po darivanju krvi već deset godina, radimo na animiranju mladih za edukaciju o prvoj pomoći, održavamo natjecanja, a osnovali smo i Klub dijabetičara „Slatko srce“ te nas čeka raspisivanje natječaja kako bismo još više mogli biti na usluzi građanima.“

Čestitkama i zahvalama pridružili su se i predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec te predsjednik GDCK Križevci Franjo Husinec, koji su također govorili o aktivnostima koje provode, posebno istaknuvši pomoć raseljenim osobama s područja Ukrajine.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek.

Služba ureda župana


Pročitano 1594 puta