11.05.2022.

Župan na otvorenju nove Carlsbergove linije za punjenje limenki

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 3423


Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, otvorila je u koprivničkom pogonu 19 milijuna kuna vrijednu modernu liniju za punjenje limenki, kojom će se volumen proizvodnje povećati za 46 posto, a otvorit će se i nova radna mjesta.

Svečanosti otvorenja, uz druge uvažene goste prisustvovao je i župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo ovom investicijom koja će značajno doprinijeti razvoju županijskog gospodarstva:

quote desni 3Hrvatska i Danska ove godine slave 30 godina uspostave diplomatskih odnosa, a dugovječna je i gospodarska suradnja naših dviju zemalja. Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti danskog veleposlanika s kojim smo razgovarali o daljnjim mogućnostima povezivanja, a ovaj događaj potvrđuje da su Koprivnica i naša županija prava mjesta gdje ovako velike tvrtke i veliki projekti pronalaze svoj interes.“

IMG 3344

Svečanosti otvaranja prisustvovao je i predsjednik Uprave Carlsberg Croatia Marcin Burdach, koji je naglasio kako je realizacija ovog vrijednog projekta bila zahtjevan i dugotrajan proces te je dio Plana razvoja, a svi Pan proizvodi će ubuduće dolaziti iz Koprivnice, odnosno bit će proizvedeni upravo ovdje. Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu, naglasio je kako je Hrvatska važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija, a čestitkama su se pridružili i gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić te veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ole Frijs-Madsen, kao i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić i direktor Hartmanna Dario Šumiga.

Nakon prigodnih obraćanja i rezanja vrpce, krenulo se u obilazak nove linije, gdje je stručno osoblje Carlsberga pojasnilo proizvodne procese, a Uprava je zahvalila svima koji su svojom podrškom uveličali ovu svečanost.

Služba ureda župana


Pročitano 1372 puta