11.05.2022.

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Sjednice Županijske skupštine

20220510 160408


U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici jučer je održana 6. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 21. točci dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, a obrazloženje je dao župan Darko Koren, koji je govorio o prihodima i rashodima po pojedinim segmentima proračuna. Nakon što su članovi usvojili ovu točku, na dnevnom redu bio je i Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na imenovanje načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke, kao i Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije.  

IMG 3440

Zamjenik župana Ratimir Ljubić obrazložio je Odluku o mrtvozorstvu, a pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac Odluku o prijenosu prava vlasništva k.č.br. 3719 k.o. Đurđevac I, koja je u vlasništvu Županije na Grad Đurđevac. Obje su odluke usvojene, kao i Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o prihvaćanju darovanja zemljišta, koji se odnosi na školu Grigora Viteza u Svetom Ivanu Žabnom. 

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić predstavio je Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica o kupnji zemljišta na TRC Šoderica, a članovi su zatim usvojili  Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o zakupu poslovnog prostora Doma zdravlja KKŽ u Đurđevcu, Zaključak o proširenju djelatnosti Ljekarne Križevci te Zaključak o proširenju djelatnosti Ljekarne Koprivnica.

U nastavku sjednice, zamjenik Ljubić predstavio je Izmjene i dopune Plana specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje (2020.-2024.) Koprivničko-križevačke županije, a zatim je na dnevnom redu bilo razmatranje brojnih izvješća županijskih tijela i ustanova za prošlu godinu.

Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih KKŽ predstavila je zamjenica predsjednik Savjeta Sanela Stručić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić govorila je o Izvješću o radu Povjerenstva, dok je Izvješće o radu i financijskom poslovanju PORE Regionalne razvojne agencije KKŽ obrazložila ravnateljica Melita Birčić.

20220510 160416

Nadalje, Izvješće o radu i utrošku sredstava Zavoda za prostorno uređenje KKŽ predstavio je ravnatelj Zlatko Filipović, Izvješće o ostvarivanju godišnjeg programa rada i Financijsko izvješće Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KKŽ ravnateljica Željka Kolar, a Izvješće Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama na području KKŽ obrazložio je ravnatelj Dragutin Guzalić.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder Vlahinja govorila je o Izvješću o radu i godišnjem obračunu Doma, a članovi su razmatrali i izvješća o radu i financijskim rezultatima zdravstvenih ustanova, također za prošlu godinu. Ravnatelj Mato Devčić predstavio je Izvješće Opće bolnice Koprivnica, ravnateljica Mirjana Hanžeković Izvješće županijskog Doma zdravlja, ravnateljica Draženka Vadla Izvješće Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, Antonela Subotičanec predstavila je Izvješće Zavoda za hitnu medicinu KKŽ, ravnateljica Irena Hadelan Izvješće Ljekarni Koprivnica, a ravnateljica Mirela Martinović Izvješće Ljekarne Križevci. Predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec obrazložila je Izvješće o pružanju usluga pomoći u kući starijim osobama, a članovi Skupštine usvojili su sva navedena izvješća.

Nakon toga uslijedila su pitanja i prijedlozi članova, čime je i završena 6. sjednica Županijske skupštine, a predsjednik Felak zahvalio je svima na konstruktivnim raspravama.

Služba ureda župana


Pročitano 1762 puta