10.05.2022.

Župan posjetio Dane otvorenih vrata i predstavljanja projekata Strukovne škole Đurđevac

IMG 385f8d065ca079e28c656bc48850a5fa V


U sklopu projekta Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije i predstavljanja Erasmus+ projekata jučer je u Strukovnoj školi Đurđevac održan Dan otvorenih vrata i Dan predstavljanja projekata koje je posjetio i župan Darko Koren sa pročelnikom Darkom Masnecom te pročelnicama Melitom Ivančić i Anom Mušlek.   

Učenici trećih razreda u ugostiteljstvu, kuhari, konobari i pomoćni kuhari i slastičari te u sektoru osobnih usluga, frizeri i pedikeri prezentirali su praktični dio završnog rada i naučničkog ispita te su učenici koji se školuju i za druga strukovna zanimanja u Strukovnoj školi predstavili dosadašnja postignuća i mogućnosti obrazovanja u Strukovnoj školi Đurđevac.

Bila je to prilika za učenike okolnih osnovnih škola među kojima OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac, OŠ prof. Franjo Viktora Šignjara Virje, OŠ Kloštar Podravski i PŠ Podravske Sesvete, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski i OŠ Koprivnički Bregi da se informiraju o svim zanimanjima koje nudi đurđevačka Strukovna škola.

Župan Koren je tom prilikom čestitao ravnatelju Darku Špoljaru na svim aktivnostima koje provodi kako bi se obrtnička zanimanja približila mladima i motiviralo ih se za upis te zahvalio na organizaciji vrlo uspješnog i posjećenog predstavljanja Dana otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac po drugi puta u kratkom vremenu.  

IMG 62a4487e8bf9968ad2e5f721fa2d53b4 V

Dodatnu motivaciju zasigurno će dati i projekt županijskog Centra kompetentnosti koji obuhvaća Obrtničku školu u Koprivnici i Strukovnu školu u Đurđevcu, a vrijedan je preko 70 milijuna kuna. Infrastrukturni radovi su dovršeni, a u tijeku je nabava opreme i edukacija stotinjak nastavnika koji će učenicima i ostalim polaznicima Centra prenijeti potrebna znanja.

Župan u pratnji ravnatelja Špoljara, predstavnika županijske Obrtničke komore i pročelnika obišli su nove prostore Centra kompetentnosti te razgovarali o daljnjim koracima u projektu.

Cilj projekta CEKOM je stvoriti modernu obrazovnu paradigmu u strukovnom obrazovanju koja je prijeko potrebna kako bi se mladi uspješno integrirali na tržište rada i doprinijeli razvoju županijskog gospodarstva, ali i razvoju cijele regije. Ovim će se projektom ispuniti svi uvjeti za suvremeno strukovno obrazovanje 21. stoljeća, a Centar je, uz izgradnju školskih sportskih dvorana u općinama, najveća investicija u obrazovanju u posljednjih deset godina.

Služba ureda župana


Pročitano 1507 puta