04.05.2022.

Liga protiv raka KKŽ pridružuje se svjetskoj kampanji „Globe-athon“ – planinarenjem protiv ginekološkog raka

slajder CroGlobathon


Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije nastavlja svoje preventivne aktivnosti vezane uz ginekološki rak. Pridružuju se svjetskoj kampanji „Globe-athon“ te će kretanjem i planinarenjem, nakon nekoliko godina pauze, podržati ovo važno događanje koje naglašava važnost kretanja u prevenciji raka. Ujedno je to poziv ženama da što više brinu o svom ginekološkom zdravlja i obrate pažnju na prevenciju raka.

Akcija će se održati u subotu 7. svibnja 2022. godine na Kalniku. Okupljanje počinje u 10 sati ispred Planinarskog doma na Kalniku gdje će liječnici govoriti o važnosti ove kampanje, dok će o povijesti Kalnika govoriti profesor Zoran Homen. Zatim će uslijediti hodanje Poučnom stazom, a u 14 sati planirano je osvježenje za sudionike u Planinarskom domu.

U akciji će sudjelovati predstavnici udruga žena iz Virja, Đelekovca, Molvi, Svetog Ivana Žabnog, predstavnici klubova oboljelih od raka iz Križevaca i Koprivnice te mnogi sugrađani i sugrađanke. Aktivnosti će popratiti i članovi Družbe Braća hrvatskoga zmaja.

U slučaju lošeg vremena odredit će se drugi termin održavanja.

Pozivamo sve da se pridruže u ovoj akciji, kako bi skrenuli pozornost na ginekološki rak i važnost tjelesne aktivnosti u prevenciji raka!

Predsjednica Lige protiv raka KKŽ
Andreja Lukić Suknaić

Pročitano 837 puta