30.04.2022.

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

IMG 2285


Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima danas obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe. Medicinske djelatnike u Koprivnici su podržali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice županijskih upravnih tijela Melita Ivančić i Maja Blažek, uz ravnatelje županijskih zdravstvenih ustanova.

Djelatnici  Zavoda i v.d. ravnateljice Valerija Bartolić županu i suradnicima predstavili su rad hitne medicinske službe te ih informirali o postupcima osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja.

Župan je predstavnicima i zaposlenicima Zavoda zahvalio na iznimnom angažmanu i trudu po pitanju zbrinjavanja građana u životnoj ugrozi, kao i na svemu što čine za naše zdravlje. Također je naglasio važnost ulaganja u kvalitetnu opremu koja je, uz stručne i educirane ljudske kadrove, osnova obavljanja ove djelatnosti. Zavod se može pohvaliti s kompletno obnovljenim voznim parkom, u koji Županija kontinuirano ulaže, a važno je spomenuti i kako su u sva tri grada na raspolaganju timovi 2 hitne medicinske pomoći. Sve investicije u zdravstvo, kojih je posljednjih godina bilo doista mnogo, najbolji su dokaz opredjeljenja Županije ulaganju u podizanje standarda i dostupnosti zdravstvenih usluga, poručio je župan.

Važno je naglasiti kako Zavod mnogo ulaže i u edukaciju svojih djelatnika, a od međunarodnih certificiranih tečajeva koje posjeduju potrebno je izdvojiti napredni tečajev za oživljavanje, napredni tečaj za oživljavanje djece te napredni tečaj traume i zbrinjavanja.

Glavni cilj obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći je promicati važnost ranog oživljavanja, educirati što više građana za provođenje postupka oživljavanja sa i bez AVD uređaja te povećati dostupnost automatskih vanjskih defibrilatora.

Služba ureda župana


Pročitano 2360 puta