26.04.2022.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen 770. rođendan grada Križevaca

Objavljeno u kategorijama: Novosti

svecana sjednica 92


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom javnih priznanja jučer je u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma proslavljen 770. rođendan grada Križevaca. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Ratimir Ljubić.


IB SSKZ 25042022 16Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Igor Frbežar, a potom se gradonačelnik Mario Rajn osvrnuo na proteklu godinu te poseban naglasak stavio na mlade.

quote desni 3 „Želimo oživotvoriti ideju društvene participacije i s našim razlikama stvoriti novu vrijednost za naš grad i njegove ljude. Moramo vjerovati u mlade ljude i djecu, dati im priliku da stvaraju u svom gradu, omogućiti im što bolje obrazovanje i potaknuti ih da svoje talente iskoriste u Križevcima“, poručio je Rajn.


Župan Koren istaknuo je kako su Križevci grad koji garantira razvoj i napredak posebno u vremenu u kojem smo svi živjeli u otežanim uvjetima.


IB SSKZ 25042022 19quote desni 3„Ovo je prilika da se napravi rezime svega onog što je iza nas, a vi ste pokazali da možete biti primjer ostalim gradovima. Drago mi je da i kao županija imamo odlične odnose, svaki vaš uspjeh i naš je uspjeh. Pokazali smo da možemo riješiti sve nesporazume na korist građana. Iskreno vam čestitam vaš dan, jednako kao i svim nagrađenima za njihove uspjehe, to ste zaslužili svojim radom i dobrim djelima“, naglasio je župan.


Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Darko Sobota se priključio čestitkama.


IB SSKZ 25042022 20quote desni 3„Svjedoci smo velikog razvoja grada Križevaca unazad desetak godina. Čestitam na svim postignućima koje ste učinili za grad i prigradska naselja. S ponosom naglašavam i razvoj sva tri grada u Županiji i sve 22 općine koje se razvijaju na način kako žitelji priželjkuju i zaslužuju“, kazao je Sobota.


Prigodnim govorima obratili su se i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je bio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je uputila čestitku u ime načelnika i gradonačelnika te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Na kraju svečanosti dodijeljena su javna priznanja, Ivanu Kataviću nagrada za životno djelo Grada Križevaca koji se i obratio u ime nagrađenih, a počasni građanin Grada Križevaca postao je Roberto Mansutti. Plakete Grada Križevaca dodijeljene su Udruzi “Maslačak”, Križevačkoj astronomskoj udruzi “Perzeidi” i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Poljana Križevačka.

Priznanje Grada Križevaca primili su Marijan Kralj, Ružica Bjeličić i Ozren Bogdanović.Zahvalnicu gradonačelnika primio je AMK Križevci, 15. Protuoklopno topničko-raketna brigada i DVD Erdovec, a zahvalnice su preuzeli Stjepan Peršin, Željko Topolovec i Dražen Ledinski.
Svečanosti su uz članice i članove Gradskog vijeća prisustvovali i predstavnici akademske zajednice, crkveni dostojanstvenici, predstavnicima sudbene vlasti, gospodarstvenici, poduzetnici, ravnatelji javnih ustanova te brojni drugi uzvanici iz društveno-političkog života.


Izvor fotografija: prigorski.hr, epodravina.hr


Služba ureda župana


Pročitano 1099 puta