23.04.2022.

Održana radionica i izložba "Pisanica uspomena i prijateljstva"

IMG 8542
U organizaciji poznatog etnografa Josipa Cugovčana na njegovom imanju u Podravskim Sesvetama, gdje se nalazi velika i značajna etno zbirka, u okviru koje je i stalna izložbena postava pisanica, danas je održana tradicionalna radionica i izložba "Pisanica uspomena i prijateljstva".


IMG 8638Na radionici je sudjelovalo petnaestak umjetnika iz pet županija, koji oslikavaju pisanice u različitim tehnikama. Sudionike su pozdravili Alen Janči iz TZ područja "Dravski peski" i Kristina Sočev iz TZ Koprivničko-križevačke županije te članica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić koja je zahvalila organizatoru na velikom trudu u organizaciji ovog događaja, kao i na svemu što čini u očuvanju i njegovanju naše kulturne i etnografske baštine.


Također je zahvalila i svim sudionicima na dolasku i sudjelovanju u okviru svog umjetničkog izričaja uz naglasak na važnost čuvanja tradicije, a u ovom slučaju je to izrada pisanica uz Uskrsne običaje i prenošenje na mlade naraštaje. Uz želje za uspjeh radionice, lijepo druženje i njegovanje zajedništva, svečano je i otvorila radionicu i izložbu, koje su trajale tijekom cijeloga dana.

 Fotografije: Dražen Nađ 


Služba ureda župana


 

Pročitano 1464 puta