19.04.2022.

Župan prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

WhatsApp Image 2022 04 19 at 12.10.47


U povodu svečanog obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije danas je u Kazališnoj koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu održana svečana sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županije, koji se prigodnim riječima uzvanicima obratio u ime Zajednice županija te svih prisutnih župana i zamjenika župana.


Uz čestitke domaćinu, županu, ujedno i predsjedniku Hrvatske zajednice županija, Danijelu Marušiću, predsjedniku Peri Ćosiću koji je vodio sjednicu te članovima brodsko-posavske Županijske skupštine, župan Koren je u govoru naglasio važnost emotivne vezanosti stanovnika za svoju županiju što se u Brodsko-posavskoj županiji itekako vidi i osjeti.

quote desni 3„I mi smo nedavno svečano proslavili Dan županije i tom sam prilikom kazao kako je županija u našim srcima u biti mala domovina, a ima li što vrijednije od majke, obitelji i domovine?! Vjerujem da danas u ovoj svečanoj prilici svi osjećate tu ljubav koju vaši stanovnici gaje prema Brodsko-posavskoj županiji. Drago mi je da smo svjedoci vaših uspjeha, želim vam da ih bude i u godinama koje dolaze. Čestitam i vašem županijskom vodstvu, kolegi Danijelu Marušiću kojeg krase i mladost i iskustvo. Iskreno i od srca vama i vašim suradnicima želim dobro zdravlje te da i dalje uspješno i odgovorno upravljate županijom“, istaknuo je župan Koren te svima još jednom čestitao 29. rođendan Brodsko-posavske županije.

Župan Marušić je zahvalio svim uzvanicima te u govoru istaknuo najvažnije projekte koji su ostvareni u proteklih godinu dana. 

quote desni 3„Govoreći o godini za nas moram reći da smo ustrajali u realizaciji županijskih i nacionalnih projekata. Vodili smo se svojom jasnom vizijom razvoja, određivanja strateškog usmjerenja i prioriteta te nadasve konkretnim aktivnostima kroz suradnju sa svim zainteresiranim potencijalnim partnerima iz Hrvatske, kao i kroz realizaciju projekata prekogranične suradnje. Sve to u nastojanju da potaknemo nove investicije, veću konkurentnost i unaprjeđenje poslovanja“, istaknuo je župan Marušić.

Kao izaslanik premijera Vlade RH Andreja Plenkovića svečanoj sjednici prisustvovao je ministar Gordan Grlić Radman koji je također uputio srdačne čestitke.


Spomenimo na kraju kako su u sklopu svečane sjednice kojoj su uz izaslanike visokih državnih dužnosnika, prisustvovali predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te ostali uzvanici iz društveno-političkog i gospodarskog života, dodijeljena su i javna priznanja Brodsko-posavske županija pravnim i fizičkim osobama za zapažene poslovne i druge uspjehe.


Služba ureda župana


 

Pročitano 1695 puta