14.04.2022.

Studenti Visokog gospodarskog učilišta Križevci primili diplome o završenom obrazovanju

IMG 20220414 WA0028 1024x683


U Velikoj dvorani Hrvatskog doma jučer je održana svečanost podjele diploma studentima Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda i studenata specijalističkih diplomskih stručnih studija Poljoprivreda i Menadžment u poljoprivredi.

Dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima dr. sc. Marcela Andreata Koren čestitala je studentima te između ostalog kazala:
quote desni 3Promocija i uručenje diploma svečani je čin koji se pamti cijeloga života. To je priznanje  i potvrda vrijednog rada studenata, vaših obitelji koje su vam pružale potporu i uloženog truda vaših profesora i ostalih djelatnika Učilišta. Diplome svjedoče da ste uspješno završili jednu vrlo važnu etapu svoga života.”

Dekanica je također istaknula važnost poljoprivrede, posebno proizvodnje hrane i sirovina za kojima potreba nikada neće nestati, kao i za ljudima koji će znati upravljati nekom proizvodnjom. 

quote desni 3Završili ste studij na VGUK, kolijevci poljoprivrednog obrazovanja u Hrvatskoj, dio ste povijesti ove ustanove koja traje već 161 godinu”, zaključila je dekanica Andreata Koren.

Župan Darko Koren kazao je kako su poljoprivreda i proizvodnja hrane najvažnija gospodarska djelatnost na svijetu.

quote desni 3Visoko gospodarsko učilište u Križevcima je ponos ove županije, a i cijele Hrvatske kad govorimo o visokoškolskom obrazovanju, posebno u sektoru poljoprivrede. To je jedna od najstarijih visokoobrazovnih ustanova u Hrvatskoj i mislim da ta tradicija i svi oni koji su proizašli iz nje, garantiraju svjetlu budućnost i vama i cijeloj akademskoj zajednici. Ponosni smo na VGUK kao na instituciju koja je u samom vrhu obrazovanja  u segmentu poljoprivrede”, poručio je župan Koren.

Najbolji studenti primili su i nagrade, a zatim su zahvalili svojim profesorima koji su im pomogli u stjecanju novih znanja.

 

Izvor: Radio Križevci


Pročitano 2479 puta