08.04.2022.

Alumni VGUK predstavili projekt revitalizacije kulturne baštine Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima

vgu krizevci


U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma jučer je predstavljen projekt Alumni VGUK pod nazivom “Revitalizacija kulturne baštine Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima”. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je i sufinancirala projekt, prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

alumni vgu 21Dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren kazala je kako VGU veže povijest, studente, građane Križevaca i Koprivničko-križevačku županiju.
quote desni 3„Točno smo 161. godinu stari i imamo puno toga za pokazati. Alumni su bivši studenti Učilišta koji rade za dobro i promociju Učilišta. Ima li ljepše promocije od onoga što inače rade, od ovoga što rade sada. Imaju ideju koju provode u djelo i imaju što za pokazati“, istaknula je dekanica Andreata-Koren.

O Visokom gospodarskom učilištu kao ustanovi bogate tradicije i koja je ponos Koprivničko-križevačke županije govorio je zamjenik Ljubić.

alumni vgu 24quote desni 3„Jako je lijepo što Alumni bivših studenata njeguju tradiciju i vode brigu o tome što se radilo na Visokom gospodarskom učilištu i da to prenose na druge generacije. Vjerujem da će i budući studenti upisati VGU i nastaviti tradiciju Učilišta. Županija prati svaki projekat i vjerujem da ćete i dalje biti tako vrijedni. Mi smo tu da vas podržimo“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Prisutnima se obratila i voditeljica projekta, ujedno i predsjednica Alumni kluba Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Martina Zrno koja je zahvalila na podršci.

quote desni 3„Članovi svojim znanjem i iskustvom pridonose rastu i razvoju Udruge. Od osnutka radimo na povezivanju sadašnjih i bivših studenata. Nastojimo biti putokaz i podrška studentima, ali i Visokom gospodarskom učilištu. Radili smo na nekoliko projekata, izdali brošuru, organizirali proslavu 160. godina Visokog gospodarskog učilišta“, dodala je predsjednica Zrno.alumni vgu 25

Na svečanosti su tematski govorili Marina Vidović Krušić, o povijesnoj zbirci poljoprivrednog školstva, Renata Husinec o prošlosti VGU-a te Ozren Blagec, o ravnateljima Učilišta iz prošlosti, a događaj je svojim nastupom uveličao HPD Kalnik.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


 

Pročitano 2071 puta