05.04.2022.

Županijski obrtnici i poduzetnici predstavili se na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2022.

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

WhatsApp Image 2022 04 05 at 12.34.26


Mostarski je sajam, po broju izlagača i posjetitelja, najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji, a danas je svoja vrata otvorio po 23. put, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa. Ovogodišnja zemlja partner je Mađarska, a u idućih pet dana ovdje će se predstaviti 750 izlagača iz 20 zemalja.

Manifestaciju je službeno otvorio ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó, koji je istaknuo važnost dodatnog jačanja suradnje između BiH i Mađarske.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, župan Darko Koren sa suradnicima, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa suradnicima, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sa suradnicima, predstavnici HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore KKŽ, PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, županijski poduzetnici i obrtnici te brojni drugi uzvanici.

WhatsApp Image 2022 04 05 at 12.34.28 1Predsjednik Vlade Plenković kazao je kako je Hrvatska drugi najveći investitor u BiH i njezin prvi vanjskotrgovinski partner te je iznimno važnim ocijenio nastavak jačanja međusobnih infrastrukturnih i gospodarskih veza. Također je pozvao na nastavak realizacije izgradnje južne plinske interkonekcije Hrvatske i BiH kojim bi ova zemlja dobila diversificiranu opskrbu plinom.

Tijekom pet sajamskih dana, na 30 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavit će se gospodarski subjekti iz skoro svih grana ekonomije, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti te IT sektor i elektroindustrija. Sajam je također mjesto održavanja bilateralnih političkih razgovora, konferencija, skupova i prezentacija.

I ove su se godine na Sajmu predstavili gospodarstvenici iz Koprivničko-križevačke županije u organizaciji HGK – Županijske komore Koprivnica i županijske Obrtničke komore, i to: Podravka d.d., Belupo d.d., Radnik d.d., Hartmann d.o.o., Podravska banka d.d., Dergez d.o.o, Cemix Croatia d.o.o., Strujići d.o.o., Voda-plin d.o.o., Rasco, Monolitinvest d.o.o., obrt Ember, obrt Poklon dobra ideja, obrt Metaloplastika, ZOO centar Pirana, obrt Pampa Tea, obrt Jara, Stolarija MS, Zorko-trans i OPG Platužić. Svi su se izlagači složili kako je nastup na Mostarskom sajmu prilika je za predstavljanje proizvoda i usluga na ovom, za županijsko i hrvatsko gospodarstvo, značajnom tržištu, kao i prilika za produbljivanje gospodarskih veza s Bosnom i Hercegovinom.

WhatsApp Image 2022 04 05 at 12.38.10 2Župan je izrazio zadovoljstvo ponovnim predstavljanjem županijskih gospodarstvenika, tvrtki i institucija na Sajmu, kazavši kako su tamo od samih početaka: 
quote desni 3„Potrebno je naglasiti kako tržište Bosne i Hercegovine za naše gospodarstvo predstavlja važnog partnera, pri čemu treba spomenuti ulogu naše najveće prehrambene tvrtke i pokretača županijskog gospodarstva – Podravke. Sajam je ponovno pokazao svoj puni značaj u povezivanju gospodarstvenika s potencijalnim klijentima, ali je okupio i politički vrh koji će direktnim kontaktom s njima utjecati na stvaranje kvalitetnijih politika usmjerenih razvoju gospodarstva."

Župan i suradnici obišli su županijske izlagače te im poželjeli mnogo poslovnog uspjeha i novih suradnji.

Služba ureda župana


Pročitano 1340 puta