02.04.2022.

Izlagači s područja naše županije sudjeluju na 23. Međunarodnom proljetnom sajmu u Gudovcu

IMG 20220401


Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, na sajamskom prostoru u Gudovcu otvoren je 23. Međunarodni proljetni sajam na kojemu se predstavlja 400 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja. Otvorenju Sajma su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Županija je sufinancirala nastup poduzetnika i obrtnika na Sajmu, a svoje su proizvode i usluge predstavili: Domaća radinost Ivice Ferenčina, Domaća radinost proizvodnja šešira i kapa Franje Posarića, Domaća radinost Mladena Fugaja, Poljocentar d.o.o. i PSC Ferenčak d.o.o.

Zamjenik Ljubić i pročelnik Štimac obišli su izlagače te im poželjeli mnogo uspjeha i nove poslovne kontakte.

Najveći dio ponude Sajma čine repro-materijal za proljetnu sjetvu, sadnice i poljoprivredna mehanizacija. Poljoprivrednicima se do nedjelje nudi i stočarska izložba, te brojna predavanja i stručni skupovi. Sajam u Gudovcu otvorio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

U sklopu Proljetnog sajma koji traje do nedjelje, 3. travnja, održava se i 17. Međunarodni pčelarski sajam te Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO.

Sajam je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je istaknuo kako je Hrvatska posljednjih godina izložena brojnim izazovima te da je Vlada uložila golema sredstva za očuvanje radnih mjesta. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je s Bjelovarskim sajmom potpisala sporazum o snažnijem sudjelovanju ministarstva na sajamskim priredbama, istaknula je najnovije poljoprivredne mjere.

Više o 23. Međunarodnom proljetnom sajmu možete doznati OVDJE.

Služba ureda župana

Pročitano 1169 puta