01.04.2022.

Predstavnici udruga s područja zdravstva potpisali ugovore za korištenje prostora županijskog Zavoda za javno zdravstvo

ZZJZ KKŽ potpisivanje ugovora 17


U prostorima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije danas su ravnateljica Zavoda Draženka Vadla i predstavnici devet udruga iz područja zdravstva potpisali ugovore o davanju na korištenje prostora u vlasništvu Zavoda za djelovanje udruga. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti te predstavnici sljedećih udruga: Lige protiv raka KKŽ, Udruge srčanih bolesnika KKŽ „Srce“, Udruge volontera KKŽ „Rad na dar“, Udruge žena s bolestima dojke „Nada“ KKŽ, Invalidskog društva Ilco – Koprivnica, Kluba liječenih alkoholičara „Centar“ Koprivnica, Zajednice klubova liječenih alkoholičara KKŽ, Udruge invalida rada grada Koprivnice te Udruge volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“.

ZZJZ KKŽ potpisivanje ugovora 14Nakon što je usvojena Odluka na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, a prema Odluci o davanju prostora na korištenje udrugama Upravnog vijeća Zavoda koji raspolaže nekretninama, odlučeno je da će se prostor dati na korištenje temeljem raspisivanja javnog natječaja. Riječ je o površini od oko 200 metara kvadratnih, a potpisivanjem ugovora započelo je daljnje petogodišnje razdoblje zajedničkog djelovanja Zavoda i devet udruga čija je djelatnost vezana uz područje zdravstva. Udruge će plaćati simboličnu zakupninu u iznosu od jedne kune po metru kvadratnom, uz obavezu podmirivanja režijskih i drugih troškova.

Ravnateljica Vadla izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje s udrugama te dodala:
quote desni 3„Želimo im uspješan rad i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama raditi na dobrobit naših građana na poboljšanju zdravlja i kvalitete zdravstvene zaštite u našoj županiji.“

Župan je zahvalio svim predstavnicima udruga i ravnateljici Zavoda na doprinosu unaprjeđenju zdravstvene zaštite i skrbi za naše građane, istaknuvši:
quote desni 3„Želja nam je nastaviti s dosadašnjom uspješnom suradnjom, hvala vam što dajete sebe u ono što radite i ulažete svoje vrijeme, a korisnici vaših usluga zasigurno to najviše cijene. Vjerujem da je današnji događaj novi zamah u vašem radu koji će vam donijeti dodatnu motivaciju za sve izazove koji su pred vama.“

Također je istaknuo kako Županija podržava rad udruga s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom preko javnih poziva za sufinanciranje njihovih programa i projekata. Natječaj je nedavno završen te je trenutno u fazi formalne kontrole, a na raspolaganju je bilo 250 tisuća kuna.

ZZJZ KKŽ potpisivanje ugovora 16U ime svih predstavnika udruga obratio se predsjednik Udruge srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije Srce Ivan Brckan te kazao:
quote desni 3„Rad udruga u ovim okolnostima pun je izazova – kako organizacijskih, tako i financijskih, no mi ne posustajemo. Izražavam veliku zahvalnost Zavodu za javno zdravstvo, naravno, i Županiji koja uvijek ima sluha za naš rad i doista pomaže u svim segmentima. Vjerujem da ćemo i nadalje imati takvu podršku.“

Nakon potpisivanja ugovora, župan je uputio čestitke ravnateljici Vadli na novom, petom mandatu na čelu županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koji vodi od 2006. godine.

Služba ureda župana


Pročitano 1135 puta