22.03.2022.

Održana informativna on-line radionica za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske

Objavljeno u kategorijama: Novosti

1 1


U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je on-line informativna radionica za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske. Radionici je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na početku radionice Melita Birčić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije pozdravila je predstavnike Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, poduzetnike, poduzetničke potporne institucije i predstavnike LAG-ova. Naglasila je kako Koprivničko-križevačka županije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije od samog početka programiranja aktivno sudjeluju u procesu Industrijske tranzicije Sjeverne Hrvatske te dodala kako poduzetnici u cijelom ovom procesu mogu računati na podršku PORE.

Zamjenik Ljubić je istaknuo kako je s ciljem poticanja teritorijalno usmjerenih ulaganja te otkrivanja i definiranja novih perspektivnih niša koje će se poticati u okviru nove financijske perspektive Europske unije 2021. – 2027., tijekom protekle godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije započelo s procesom industrijske tranzicije Sjeverne Hrvatske koju uz našu čine još i Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka županija.

IMG 2867 1Spomenuo je kako je nakon donošenja planova za industrijsku tranziciju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pristupilo mapiranju dionika regionalnih lanaca vrijednosti raspisujući javne pozive za iskazivanje interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti. Javni pozivi za iskaz interesa otvoreni su do 28. ožujka 2022. godine i prvenstveno su usmjereni na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti. Na kraju je pozvao poduzetnike da pristupe popunjavanju obrazaca za iskazivanje interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti jer će na taj način sudjelovati u kreiranju poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

U ime Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, obratili su se Marija Rajaković, načelnica sektora, voditelj službe Stjepan Marković i voditeljica odjela Zrinka Radišić koji su održali prezentacije o industrijskoj tranziciji Sjeverne Hrvatske i otvorenim javnim pozivima za iskaz interesa, nakon kojih su bili dostupni za sva pitanja.

Izvor: PORA KKŽ

Služba ureda župana


Pročitano 1515 puta