03.03.2022.

U HGK ŽK Koprivnica održan okrugli stol na temu razvoja društvenog poduzetništva

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Okrugli stol Bolje sutra 3.3. 2022 1


U prostorijama HGK ŽK Koprivnica danas je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice održan okrugli stol pod nazivom “Razvoj društvenog poduzetništva u RH” u sklopu kojeg je potpisan Sporazum „Poduzmi za društvo“ kojim je osnovan prvi klastera društvenih poduzetnika. Uz domaćine Sporazum je potpisalo 15 društvenih poduzetnika iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije.

Okrugli stol, kojem je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, održan je u sklopu provedbe projekta Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme, a sudjelovali su predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te predstavnici državnih institucija u čijoj je djelatnosti društveno poduzetništvo i osobe s invaliditetom.

Okrugli stol Bolje sutra 3.3. 2022 3Predsjednica Udruge Marija Mraz je pojasnila kako Sporazum proizlazi iz inicijative 15 društvenih poduzetnika s područja RH koji žele kroz udruživanje te zajedničku suradnju osnažiti položaj društvenih poduzetnika u RH kao nositelja poduzetničke aktivnosti kojoj je primarni cilj društveni napredak te način upravljanja otvorenog tipa koji uključuje zaposlenike, korisnike i ostale dionike na koje utječe gospodarska aktivnost poduzetnika.

Sudionicima se obratio i zamjenik Ljubić izrazivši zadovoljstvo što je Županija domaćin ovako važnog događaja.

Okrugli stol Bolje sutra 3.3. 2022 8quote desni 3„Čestitam na organizaciji i zahvaljujem svim sudionicima što će kroz raspravu otvoriti vrlo važne teme o položaju osoba s invaliditetom i potrebi o još većoj inkluziji u društvo. Županija, ali i ostali gospodarski subjekti rado surađuju s Udrugom “Bolje sutra” posebice zbog njihove društvene osjetljivosti, a kao pozitivan primjer iz prakse je i poduzeće KopriVITA. Ovo je dosta velik doprinos društvenom poduzetništvu, ali i zbrinjavanju ranjivijih skupina naših sugrađana, koji su našli sebe u takvoj vrsti rada“, zaključio je zamjenik Ljubić.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji su naglasili važnost svih aspekata koji proizlaze iz društveno odgovornog poslovanja i društvene ekonomije pri čemu je važno spomenuti kako i Europska komisija kroz akcijske planove daje punu podršku ovakvom tipu poduzetništva. Riječi dobrodošlice je ispred HGK ŽK Koprivnica uputila Renata Lohajner koja je sudionicima poželjela uspješan rad na panelu.

Služba ureda župana


 

Pročitano 781 puta