06.10.2023.

DND Koprivnica organizirao niz radionica za djecu

nakit

U ovogodišnjem Dječjem tjednu Društvo naša djeca Koprivnica osmislilo je projekt promoviranja starih vještina kao što su priprema kolača i džema, šivanje, pletenje košara, izrada papirnatih ukrasa, te raznih igračaka i korisnih predmeta od prirodnih i recikliranih materijala. Djeci su pokazali da igračke, kutije za olovke, vazice, ležaljke za kućne ljubimce, nakit i druge predmete mogu napraviti sami ili uz pomoć roditelja, djedova i baka. Većina radionica organizirana je u suradnji sa školama, vrtićima i Bazenima Cerine, jer se tako obuhvaća veći broj djece. Dvije aktivnosti - kuhanje džema i spravljanje palačinki s koprivama na Podravskim motivima te radionice za izradu igračaka i ležajeva za pse od nošene odjeće u Novigradu Podravskom otvorene su za slobodne prijave djece, a ukupno će se održati 16 radionica za više od 400 djece.

DND će sudjelovati i na javnom okupljanju djece u Gradskom parku na kojemu se očekuje gotovo 700 osnovnoškolaca i djece iz vrtića te prijemima za djecu.

S obzirom da Koprivničko križevačka županija, koja je ove godine postala Županija prijatelj djece, financijski podržava obilježavanje Dječjeg tjedna dio aktivnosti održat će se i u općinama koje se namjeravaju uključiti u akciju Gradovi i općine prijatelji djece poput Gole, Peteranca i Novigrada Podravskog.

DND Koprivnica


Pročitano 308 puta