20.09.2022.

U Glogovcu održana županijska smotra malih tamburaških sastava

IMG 3786U Glogovcu je u nedjelju, 18. rujna održana  Županijska smotra  malih tamburaških  sastava. Domaćini su bili  članovi KUD-a „Rudar“  iz  Glogovca, a u programu je sudjelovalo 34 glazbenih amatera iz dva  tamburaškog sastava.

Smotru je otvorila predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ Nada Šešić koja je zahvalila sudionicima što čuvaju hrvatsku tradiciju i kulturnu baštinu naših prostora.

U natjecateljskom  programu u kategoriji folklorni sastav sudjelovali su:

-  tamburaški sastav KUD-a  „Rudar“ Glogovac  

- tamburaški sastav  KUD-a  „Stari  graničar“ Cirkvena.

IMG 3766

Izvedbe je pratio  i ocjenjivao selektor Hrvatskog sabora kulture, Kruno Gabaj  koji se prilikom  vrednovanja vodio  sljedećim umjetničkim elementima i mjerilima: tehnika sviranja, težina programa, skupnost, tempo, ritam, muzikalnost, cjelovitost interpretacije, koncepcija programa i opći dojam. Izvedbe je ocijenio vrlo visokim ocjenama.

Odlukom selektora Gabaja, na  29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava,  našu Županiju predstavljat će tamburaški sastav iz Cirkvene. Susret će se  održati 05. – 06 . studenoga 2022.  u Dugom Selu.

U revijalnom dijelu programa predstavile su se  i dvije  male vokalne skupine: ženska vokalna skupina „Rudarice“ i vokalna skupina KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene.

Izvor: ZKUU KKŽ

Služba ureda župana


Pročitano 413 puta