Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
30.06.2022.

Proslava Dana općine Peteranec

Objavljeno u kategorijama: Novosti

314062022 peteranec svecana sjednica 640x427


Povodom proslave Dana općine Peteranec i blagdana sv. Petra i Pavla jučer je u prostorima Galerije Ivan Sabolić održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dombaj Čižmak koja je okupljene upoznala s aktivnostima u posljednjih godinu dana, a zatim je načelnik Ivan Derdić zahvalio svima na podršci u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Pri tome je spomenuo kako su pripremili

Projektno-tehničku dokumentaciju za velik broj projekata kako bi bili spremni za apliciranje na natječaje te je zahvalio PORA-i Regionalnog razvojnoj agenciji KKŽ na pomoći.

514062022 peteranec svecana sjednica 640x427

quote desni 3Od važnih projekata potrebno je spomenuti prvu fazu izgradnje pješačko-biciklističke staze do Drnja te ulaganje u turistički potencijal u Komatnici, Sigecu i Peterancu, a jedna od velikih zadaća nam je educirati najmlađe. Socijalno smo osjetljiva općina, sufinanciramo smještaj i stambeno zbrinjavanje mladih, ali i brinemo za starije mještane. U godinu dana osigurali smo oko devet milijuna kuna bespovratnih sredstava što je povijesni rezultat. Čeka nas puno izazova i problema, no imamo jasnu misiju, viziju i cilj te mnogo volje, želje i snage“, kazao je načelnik Derdić.

Prigodnim su se riječima obratili načelnik susjedne općine Drnje Petar Dombaj te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, a sjednici je prisustvovala i direktorica Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin-Šain, koja je pohvalila napore Općine na ulaganju u zaštitu okoliša te najavila kako će Fond s 1,4 milijuna kuna sufinancirati projekt sanacije odlagališta. Jadranka Žarković, izaslanica Predsjednika RH te savjetnica za odgoj i obrazovanje izrazila je zadovoljstvo školom i vrtićem, koji su preduvjet za razvoj sredine i ostanak mladih. U glazbenom dijelu svečanosti nastupio je Duo Bemian i operna pjevačica Theodora Jantol.

Služba ureda župana

Izvor: ePodravina


 

Pročitano 1433 puta