07.05.2024.

Župan obišao Osnovnu školu „Fran Koncelak“ Drnje i radove na području općine

Drnje 4


Župan Darko Koren danas je sa suradnicima na poziv načelnika Petra Dombaja posjetio Općinu Drnje te obišao Osnovnu školu „Fran Koncelak“ Drnje i radove koji se trenutno odvijaju na prostoru općine. Župana i suradnike, uz načelnika Općine, dočekala je ravnateljica škole Dunja Valenčak koja je predstavila trenutne aktivnosti koje se provode i programe koji se planiraju  narednom razdoblju.

Zahvalila je Županiji kao osnivaču škole na kontinuiranoj potpori koja se pruža kako bi uvjeti za školarce i nastavnike bili na najvećoj mogućoj razini kvalitete. Uz matičnu školu u sklopu OŠ Fran Koncelak Drnje djeluju i četiri područne škole - Josipa Generalića Hlebine,  Sigetec,  Peteranec i Torčec, kazala je ravnateljica te dodala kako škola uz pomoć osnivača i partnera nastoji za svih 414 učenika stvoriti jednake uvjete.

Drnje 2

„Veseli nas što ćemo realizirati i projekt rekonstrukcije  našeg školskog igrališta, svi ćemo uživati kada bude dovršeno, stoga zahvaljujem na potpori Županiji koja je kandidirala projekt i osigurala nam nužno potrebna sredstva“, rekla je ravnateljica.

Župan Koren je zahvalio načelniku Dombaju i ravnateljici Valenčak na pozivu te kazao kako će Županija i dalje biti pouzdan partner u svim nastojanjima da Općina i škola dodatno razviju svoje potencijale. Suradnja s Općinom Drnje, koja spada u red najaktivnijih kada govorimo o korištenju fondova, je kvalitetna što se pokazalo na zajedničkim projektima, kazao je župan te dodao kako se sinergija potvrdila tijekom prošlogodišnjih poplava kada su svi bili u zajedništvu i nastojanju da se otkloni opasnost koja je prijetila.

Drnje 7

„Nakon velikih ulaganja proteklih godina, i izgradnje školskih sportskih dvorana i CEKOM-a u Koprivnici i Đurđevcu te brojnih drugih manjih projekata, nastavlja s materijalnim ulaganjima u školski sustav kroz obnovu školskih igrališta i postavljanjem fotonaponskih elektrana. Prije nekoliko godina smo energetski obnovili ovu matičnu školu, a sad krećemo i s projektom rekonstrukcije igrališta za što smo preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurali 65 tisuća eura. Uz to, planiramo i 12 projekata u idućoj godini s ciljem realizacije projekta jednosmjenske nastave. Što se Drnja tiče, dogradit ćemo školu s tri učionice i kuhinju te postaviti fotonaponska elektrana“, pojasnio je župan te čestitao školi na uspjesima koje učenici postižu na natjecanjima i smotrama.   

Drnje 5

 Načelnik Dombaj je zahvalio Županiji na podršci i kvalitetnoj suradnji tijekom godine. „Znamo kolika je važna regionalne vlasti i jedinica lokalne samouprave te da jedino sinergijom možemo postići ono što svi želimo, a to su jake i razvijane općine koje onda čine i jaku Županiju. Pred nama su brojni projekti poput izgradnje kanalizacijske mreže i komunalne infrastrukture, sanacija ceste nakon poplave, a veseli nas što krećemo u vrlo važan projekt izgradnje novog školskog igrališta. Djeca zaslužuju adekvatne uvjete koje će im novo igralište zasigurno pružiti“, poručio je načelnik.

Drnje 10

Nakon prigodnih govora župan je sa domaćinima te zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te pročelnicama Melitom Ivančić i Anom Mušlek obišao školu, a potom se obišla i lokacija Dravske ulice koje je prošle godine stradala u poplavi i koju očekuje temeljita sanacija.

Drnje 20

Dodajmo kako je nakon obilaska u prostorijama Društvenog doma održan i radni sastanak župana i resornih službi sa načelnicima općina koji su projektno vezani za ITU mehanizam kako bi se raspravilo o aktualnostima vezanim za administrativno rješavanje i prijavu projekata na dostupne natječaje Europske unije.

Služba ureda župana      

Pročitano 205 puta