Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
26.05.2023.

Povjerenstvo usvojilo Izvješće o provođenju Akcijskog plana za socijalno uključivanje Roma u KKŽ

IMG 6574


U prostorima Županijske uprave danas je održana sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Akcijskog plana za socijalno uključivanje Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2022. do 2027. godine, koju je vodio predsjednik Povjerenstva i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Glavna tema sjednica bilo je razmatranje Izvješća o provedbi Akcijskog plana za socijalno uključivanje Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2022. do 2027. godine, s naglaskom na 2022. godinu.

IMG 6575

Izvješće je predstavio predsjednik Povjerenstva Ljubić, a koncipirano je kroz nekoliko glavnih cjelina, primjerice identitet, socijalna distanca i iskustvo diskriminacije, položaj djece i mladih, zdravstvena zaštita, stanovanje i zaštita okoliša i slično. Na kraju je naglasio kako su u Izvješću objedinjene sve mjere i aktivnosti usmjerene kvalitetnijem socijalnom uključivanju Roma u lokalnu zajednicu, a članovi su ga jednoglasno podržali.

Na kraju sjednice, predsjednik Povjerenstva Ljubić, a povodom nedavno održanih izbora, uputio je čestitke novoizabranom predsjedniku Vijeća romske nacionalne manjine KKŽ Franji Horvatu, zahvalivši mu je dobroj suradnji i dodavši kako će Županija i nadalje pružati podršku pripadnicima romske nacionalne manjine.

IMG 6576

Spomenimo kako se Povjerenstvo sastoji od predstavnika upravnih tijela Županije, Vijeća romske nacionalne manjine i romskih udruga te jedinica lokalne samouprave u kojima Romi žive u većem broju. Uime Grada Koprivnice sjednici je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, kao i predstavnici škola i udruga.

Služba ureda župana

Pročitano 745 puta