Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
24.05.2023.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Ličko-senjske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Svecana sjednica Skupstine Licko senjske zupanije 17


Ličko-senjska županija jučer je svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježila svoj Dan, kao i 200. obljetnicu rođenja dr. Ante Starčevića, a programu je prisustvovao i župan Darko Koren, kao i umirovljeni general pukovnik Mladen Markač.

Čestitke je uputio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić.

Okupljenima se zatim obratio župan Ernest Petry koji je kazao kako su se posvetili razvoju gospodarstva i stvaranju uvjeta za bolje demografske pokazatelje te je naglasio važnost dobre suradnje s Vladom RH. Također je govorio o novim investicijama koje pripremaju. Predsjednik Vlade RH Plenković uputio je pohvale na realizaciji brojnih projekata

Svecana sjednica Skupstine Licko senjske zupanije 33

Dodajmo kako su sjednici prisustvovali potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Mario Kapulica, brojni državni tajnici te ostali uzvanici.

Počasnim građaninom Ličko-senjske županije proglašen je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a Nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno Damiru Tomljanoviću Gavranu. Ista nagrada dodijeljena je i Josipu Čorku, Tomislavu Čaniću i Paji Brkljačiću. Godišnja nagrada dodijeljena je Ivanu Prpiću – Špiki i Ivanu Bižanoviću. U sklopu sjednice dodijeljena su i ostala priznanja i zahvalnice.

U umjetničkom dijelu programa nastupila je klapa „Senjkinje“, ukrajinska glazbena umjetnica Marianna Ilkv i Gradski zbor „Vila Velebita“.

Služba ureda župana

Izvor: GS Press


Pročitano 550 puta