Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
27.01.2023.

Županija gradskim javnim vatrogasnim postrojbama donirala vrijednu opremu za protupožarnu zaštitu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 0322


Koprivničko-križevačka županija nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u županijski vatrogasni sustav kako bi vatrogasne postrojbe bile što bolje i kvalitetnije opremljene, a stanovnici sigurniji. Uz redovna proračunska sredstva kojima financira vatrogasnu zajednicu, Županija je za nabavu vatrogasne opreme osigurala i dodatnih 6.587 eura izvornih sredstava kao nadstandard te je istu donirala javnim vatrogasnim postrojbama Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

Primopredaji opreme za protupožarnu zaštitu koja će vatrogascima poslužiti prilikom intervencija (brusilice, bušači, recipročne pile i udarni stezači) danas su uime Koprivničko-križevačke županije  prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan istaknuo je kako će nabavljeni uređaji biti od velike koristi javnim vatrogasnim postrojbama u još učinkovitijem obavljanju njihovog posla, dodavši kako je već u planu nabava opreme za 2023. godinu, za što su također osigurana dodatna sredstva.

IMG 0337

Župan je izrazio zadovoljstvo primopredajom vrijedne opreme te naglasio:

quote desni 3Izdvajanje dodatnih sredstva povrh redovnog financiranja još je jedan pokazatelj da kontinuirano vodimo brigu o našem vatrogasnom sustavu i vrednujemo sve što radite. Imamo odličnu suradnju i komunikaciju te smo sinkronizirani u našim aktivnostima, a na tome, prije svega, zahvaljujem predsjedniku Palašu i zapovjedniku Habijanu, kao i svima vama koji marljivo i predano obavljate svoje zadatke. Vatrogastvo je važna sastavnica županijskog sustava zaštite i spašavanja te vjerujem da će se ovaj odličan model suradnje koji imamo i dalje nastaviti.“

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Palaš zahvalio je Županiji na donaciji opreme, ali i na kontinuiranoj pomoći i razumijevanju. Ujedno je naglasio kako mu je drago što vatrogasci uvijek mogu računati na takvu vrstu podrške te kako je takav odnos suradnje smjer u kojemu se vatrogastvo treba razvijati.

IMG 0325

Načelnik Ljubić također je zahvalio vatrogascima na njihovom iznimnom angažmanu u svim kriznim situacijama, spomenuvši projekt županijskog Centra zaštite i spašavanja kojim će se stvoriti prostorni preduvjeti za rad žurnih službi, a bit će centralno mjesto djelovanja svih operativnih snaga županije. Grad Koprivnica osigurao je zemljište, dobivena su i bespovratna sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju, ukupno vrijednu 240 tisuća eura, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a uskoro će biti raspisan natječaj za glavni projekt. U planu je da prostor koriste Služba civilne zaštite Koprivnica, županijski Stožer civilne zaštite te županijska Vatrogasna zajednica, a dio Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice.

Uime Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica zahvale na donaciji uputila je zapovjednica Jasminka Jakupec, dodavši kako je svaka pomoć vatrogascima u nabavi opreme dobrodošla.

Služba ureda župana


Pročitano 825 puta