Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
30.11.2022.

Uspješna suradnja 4 općine i PORA-e rezultirala novim bespovratnim sredstvima za zapošljavanje gerontodomaćica

Logo uz poru po potporu 300x142

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, donijelo je četvrtu Odluku o financiranju u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ovom Odlukom odobreni su projekti „Pomoć je moć 2“ čiji je nositelj Općina Legrad, „Zaposli i pomozi“ čiji je nositelj Općina Drnje, „Zaželi – provedi 3!“ čiji je nositelj Općina Virje i projekt „Brižne žene podravske III“ čiji je nositelj Općina Kalinovac, dok su projektni partneri općine Koprivnički Ivanec, Gola, Koprivnički Bregi, Ferdinandovac, Đelekovec, Peteranec, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje. Obvezni partneri na projektima su Centar za socijalnu skrb Koprivnica, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

U okviru prijavljenih projekata predviđeno je zapošljavanje ukupno 66 nezaposlenih žena pripadnica ranjivih skupina koje će brinuti o najmanje 396 korisnika – starijih i nemoćnih osoba na području 12 općina. Planirano trajanje projekata je 8 mjeseci, od čega će žene pripadnice ciljane skupine raditi 6 mjeseci. Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 3.263.040, 00 HRK.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi ovih projekata u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao potpora navedenim općinama i tijekom provedbe projekta.

Logo spojeno uz poru po potporu 768x88

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 616 puta